Δύο σε ένα: Αδυνατίστε για να βελτιώσετε τη μνήμη σας

Δύο σε ένα: Αδυνατίστε για να βελτιώσετε τη μνήμη σας

Τώρα έχετε έναν παραπάνω λόγο για να χάσετε τα περιττά κιλά.

Αντιμετωπίζετε προβλήματα με την μνήμη σας; Συνειδητοποιείτε πως όσο περνά ο καιρός θυμάστε όλο και λιγότερα πράγματα και η μνήμη σας σας εγκαταλείπει; Η λύση βρίσκεται στο αδυνάτισμα.

Και όμως, μια νέα επιστημονική μελέτη αποκάλυψε πως η μείωση των θερμίδων που καταναλώνουμε μπορεί να βοηθήσει στην ενδυνάμωση της μνήμης μας. Ενήλικες άνω των 40 χρονών που μειώνουν το ποσοστό των θερμίδων στα γεύματά τους μπορούν να κερδίσουν με μια κίνηση δύο σημαντικά οφέλη: να αποκτήσουν καλύτερη σιλουέτα και να βελτιώσουν την μνήμη τους.

Υγιείς γυναίκες μεταξύ 50 και 80 χρονών που μείωσαν την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων κατά 30% για τρεις μήνες, όχι μόνο έχασαν αρκετό βάρος αλλά και οι επιδόσεις τους σε προφορικές εξετάσεις μνήμης βελτιώθηκαν κατά 20%, σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από την dr. Agnes Floel και τους συναδέλφους της στο University of Munster της Γερμανίας.

Η μελέτη έγινε πάνω σε 50 γυναίκες οι οποίες είχαν είτε κανονικό βάρος είτε ήταν ελαφρώς υπέρβαρες. Οι 20 από αυτές ανατέθηκαν στην ομάδα που έκοψε τις θερμίδες, οι άλλες 20 αύξησαν την πρόσληψη λιπαρών οξέων (που μερικές μελέτες έχουν δείξει πως μπορεί να επιταχύνει την γήρανση του εγκεφάλου) και οι υπόλοιπες 10 συνέχισαν την κανονική διατροφή τους. Σε αντίθεση με τις γυναίκες που περιόρισαν τις θερμίδες, οι γυναίκες που έτρωγαν περισσότερα ακόρεστα λιπαρά οξέα δεν έδειξαν καμία βελτίωση στη μνήμη τους, όπως και εκείνες που έμειναν στις ίδιες διατροφικές συνήθειες.