Τα γλυκά μπορούν να βοηθήσουν στο αδυνάτισμα

Τα γλυκά μπορούν να βοηθήσουν στο αδυνάτισμα

Τρίψτε όσο θέλετε τα μάτια σας, αλλά οι επιστήμονες έχουν αποδείξεις και μας τις δείχνουν.

Ένα σουφλέ σοκολάτας περιέχει περίπου 600 θερμίδες, πρωτεΐνες και υδατάνθρακες, ο συνδυασμός των οποίων μόνο θετικά αποτελέσματα δεν έχει στο σώμα μας. Αυτό το ξέρουμε όλοι. Αυτό όμως που δεν γνωρίζαμε μέχρι σήμερα είναι πως αν φάμε το συγκεκριμένο σοκολατένιο σουφλέ το πρωί, όταν ο μεταβολισμός μας είναι στα καλύτερά του και έχουμε όλη τη μέρα μπροστά μας για να «κάψουμε» τις θερμίδες με τις δραστηριότητές μας, τότε όχι μόνο δεν θα μας βγει «ξινό» αλλά μάλλον θα μας κάνει και καλό.

Οι επιστήμονες συμφωνούν στο ότι αν αποφεύγουμε τα φαγητά που περιέχουν ζάχαρη, έχουμε περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουμε έναν ψυχολογικό εθισμό σε διάφορα είδη γλυκών στη πορεία. Γι' αυτό, καλό είναι να προσθέτουμε ένα είδος επιδορπίου στο πρωινό μας, ώστε να ελέγχουμε την όρεξή μας μέσα στην ημέρα, ενώ ταυτόχρονα θα αποβάλουμε τις περιττές θερμίδες.

Σχετική έρευνα που έγινε για το επιδόρπιο στο πρωινό, έδειξε πως όσοι από τους συμμετέχοντες πρόσθεταν επιδόρπιο στο πρωινό τους γεύμα με τη μορφή κέικ ή ψωμιού με επάλειψη σοκολάτας, έχασαν στην πορεία 20 κιλά περισσότερα από τους υπόλοιπους που έμεναν μακριά από τα γλυκά. Επίσης, κατάφεραν να κρατήσουν το βάρος τους σταθερό για περισσότερο χρονικό διάστημα.

Το πρωινό μας παρέχει ενέργεια ώστε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις της υπόλοιπης ημέρας, βοηθά την λειτουργία του εγκεφάλου και ωθεί τον μεταβολισμό να καίει περισσότερο. Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά για την απώλεια κιλών. Συγκεντρώνοντας λοιπόν όλα αυτά τα στοιχεία, ένα γλυκό μαζί με το πρωινό μας κάθε μέρα θα μας βοηθήσει να διατηρήσουμε τη σιλουέτα μας αλλά και να την κάνουμε ακόμα καλύτερη.