Πότε χρειάζεστε coffee break;

Πότε χρειάζεστε coffee break;

Ένα application θα σας ειδοποιεί την κατάλληλη στιγμή

Το Caffeine Zone app είναι μια εφαρμογή για το iPhone που αναπτύχθηκε για όλους εμάς που δεν μπορούμε χωρίς την τονωτική παρέμβαση της καφείνης στην αρχή-και κατά τη διάρκεια- της ημέρας.

Το πρόβλημα με τον καφέ και όλα τα καφεινούχα ροφήματα, είναι πως μπορεί μεν να έχουν δίνουν άμεσα το boost που χρειαζόμαστε όμως συχνά προκαλούν νευρικότητα και προβλήματα ύπνου. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, οι περισσότεροι δεν αντιλαμβανόμαστε τον τρόπο που αυξομειώνονται τα επίπεδα της καφείνης στο αίμα με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ελέγχουμε πόση και πότε θα καταναλώσουν.

Σύμφωνα με τους ερευνητές που ασχολήθηκαν με την δημιουργία του συγκεκριμένου app, 200 με 400 milligram καφείνης στο αίμα προσφέρουν τη maximum διανοητική αφύπνιση ενώ τα επίπεδα της καφείνης θα πρέπει να μην υπερβαίνουν τα 100 milligram αν θέλουμε να κάνουμε έναν ήσυχο ύπνο. Πώς λειτουργεί, λοιπόν, αυτή η εφαρμογή: ο χρήστης καταχωρεί πληροφορίες όπως πόση καφεϊνη καταλάνωσε ή πρόκειται να καταναλώσε, πότε πρόκειται να πιει καφεϊνούχο αναψυκτικό και πόσο γρήγορα το πίνει, το app μπορεί να βοηθήσει ώστε να αλλάξει συνήθειες ως προς την κατανάλωση καφείνης και να γνωρίζει πότε είναι καλύτερο να προτιμήσει ένα ντεκαφεϊνέ ρόφημα, για να μην μετράει προβατάκια.