Αυτά που τρώτε, πώς τα τρώτε;

Αυτά που τρώτε, πώς τα τρώτε;

Ελαττώστε τα αρνητικά στοιχεία του φαγητού σας. 

Και το πιο υγιεινό είδος φαγητού να έχετε επιλέξει για το γεύμα σας, αν δεν το χειριστείτε με τον κατάλληλο τρόπο, μπορεί να καταλήξετε να προσλαμβάνετε περισσότερες θερμίδες, λίπος κι άλλα, όχι και τόσο ευεργετικά για τον οργανισμό σας, στοιχεία.

Όμως, υπάρχουν πολλοί απλοί τρόποι να μειώσετε το λίπος, το αλάτι, τη χοληστερίνη και τις θερμίδες διατηρώντας τα φαγητά σας νόστιμα και θρεπτικά.

1. Αφαιρέστε όλο το ορατό λίπος από το κρέας, πριν το μαγειρέψετε.

2. Αφαιρέστε το δέρμα του κοτόπουλου, καθώς και το ορατό λίπος κάτω από αυτό, πριν το μαγειρέψετε.

3. Στην ομελέτα χρησιμοποιήστε έναν κρόκο και περισσότερα ασπράδια, ώστε να μειώσετε το λίπος και τη χοληστερίνη που θα λάβετε και να επωφεληθείτε από τα πλούσια σε πρωτεΐνη ασπράδια.

4. Αντικαταστήστε την κρέμα γάλακτος στο φαγητό και τις σαλάτες με γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά. Θα ελαττώσετε κατά πολύ τις θερμίδες και το ζωικό λίπος από το φαγητό σας, χωρίς να χαλάσετε τη γεύση.

5. Στραγγίστε το λάδι από τις κονσέρβες και ξεπλύνετε τις τροφές που συντηρούνται σε αλατισμένο νερό, πριν τις σερβίρετε.