Τα superfoods για καλύτερη όραση

Τα superfoods για καλύτερη όραση

«Φάε το ψάρι σου για να βλέπεις καλά», μας έλεγαν όταν ήμασταν παιδιά οι μεγαλύτεροι και, απ' ότι φαίνεται δεν είχαν και άδικο.

Αν και κάποια προβλήματα όρασης που παρουσιάζονται στους ενήλικες είναι μη- αναστρέψιμα και ανεξάρτητα από τις τροφές που αυτοί καταναλώνουν, υπάρχουν τρόποι να ενισχύσουμε την καλή υγεία των ματιών μας- και η σωστή διατροφή είναι ένας από αυτούς. Σύμφωνα με έρευνες συστατικά όπως η λουτεΐνη, τα Ω3 λιπαρά και το λυκοπένιο μπορούν να αποτρέψουν την φθορά της ώχρας κηλίδας του ματιού κατά 25%. Ποιες είναι οι τέσσερις τροφές που θα βελτιώσουν την όρασή μας;

Πράσινα, φυλλώδη λαχανικά:
Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη είναι αντιοξειδωτικά που προστατεύουν και διατηρούν την υγεία των κυττάρων. Αυτού του είδους οι πρασινάδες είναι πλούσιες στα θαυματουργά συστατικά που δρουν σαν «εσωτερικά γυαλιά ηλίου».

Βερίκοκα:
Το συγκεκριμένο φρούτο είναι καλή πηγή βήτα- καροτίνης και λυκοπενίου, ποθυ βοηθάνε στην δυνατότερη όραση, αφού ο οργανισμός τα μετατρέπει σε βιταμίνη Α, η οποία αποτρέπει την φθορά των κυττάρων και των ιστών του οπτικού φακού.

Γλυκοπατάτες:
Τροφή πλούσια σε βιταμίνη C και Α. Μία μερίδα γλυκοπατάτας ημερησίως καλύπτει εξ' ολοκλήρου την ανάγκη του οργανισμού σε βιταμίνη Α. Το ίδιο ισχύει και για ένα ακόμα, πορτοκαλί ζαρζαβατικό, τα καρότα.

Αυγά:
Πλούσια σε ψευδάργυρο, τα αυγά είναι επίσης καλή πηγή Ω3 λιπαρών και λουτεΐνης. Η συγκεκριμένη τροφή, μάλιστα, μπορεί να μην είναι τόσο πλούσια στα συγκεκριμένα συστατικά, αλλά, ως πρωτεΐνες ζωικής προέλευσης, κάνουν τα συστατικά πιο εύκολα απορροφήσιμα από τον οργανισμό.