Tips για να παραμείνετε πιστές στη δίαιτά σας

Γωγώ Φούντα
Tips για να παραμείνετε πιστές στη δίαιτά σας

Eύκολο να την αρχίσουμε, δύσκολο να τη συνεχίσουμε!

Tο να πάρει κανείς την απόφαση να κάνει δίαιτα είναι αρκετά εύκολο σε σχέση με το να την κρατήσει. Πειρασμοί, πείνα και πολλά άλλα είναι μερικά από τα αίτια που ενώ αρχίζουμε δίαιτα, μέσα στην πρώτη βδομάδα την εγκαταλείπουμε! Εδώ σας έχουμε κάποια tips που θα σας βοηθήσουν να μείνετε συγκεντρωμένες στο στόχο σας!

1. Κρατήστε ημερολόγιο: Σύμφωνα με έρευνες, το ημερολόγιο είναι ο μόνος τρόπος για αν επιτύχεις να χάσεις κιλά εύκολα και γρήγορα. Συγκεκριμένα, σε έρευνα στην οποία συμμετείχαν 2000 άτομα, βρέθηκε πως η καταγραφή των γευμάτων βοήθησε τα άτομα που κάνουν δίαιτα να παίρνουν κουράγιο στην προσπάθειά τους και να μην προβαίνουν σε ατασθαλίες. Άλλωστε η ανάλυση του τι καταναλώνετε είναι πολύ σημαντική στο να βελτιώσετε τις διατροφικές σας συνήθειες.

2. Ψωνίστε από τους ακριανούς και πλαινούς διαδρόμους του σούπερ μάρκετ: Συνήθως στις μεγάλες αλυσίδες τα φρέσκα προιόντα, και συνήθως τα λιγότερο παχυντικά και πιο υγιεινά, βρίσκονται στην περίμετρο του καταστήματος. Οπότε, μπορείτε κάλλιστα να αποφύγετε τους μεσαίους διαδρόμους οι οποίοι είναι γεμάτοι γλυκά, σνακ και αναψυκτικά. Με αυτό τον τρόπο και χρήματα γλιτώνετε και θερμίδες!

3. Πετάξτε από τα ντουλάπια σας οτιδήποτε παχυντικό: Eίναι γνωστό ότι η υγιεινή διατροφή ξεκινά από το ίδιο μας το σπίτι. Απαλλαχθείτε λοιπόν από γλυκά και γενικότερα λιπαρά σνακ και τροφές και προτιμήστε φρούτα, λαχανικά και σνακ με χαμηλά λιπαρά. Έτσι, την επόμενη φορά που θα είστε σπίτι και θα θελήσετε να φάτε κάτι, οι επιλογές σας θα είναι πολύ συγκεκριμένες και κυρίως ελαφριές.

4. Φάτε πρωινό: Ας μη γίνουμε γραφικοί αλλά για ακόμη μία φορά θα πούμε ότι το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας και αυτό που μας τροφοδοτεί με όλη την απαραίτητη ενέργεια για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε. Άλλωστε, είναι επίσης γνωστό, ότι τρώγωντας πρωινό, ενεργοποιούμε τον μεταβολισμό μας, καίμε περισσότερες θερμίδες και αντιμετωπίζουμε καλύτερα και πιο ψύχραιμα τυχόν λιγούρες.

5. Προσοχή στο γραφείο: Έπειτα από έρευνες, το 45% των γυναικών που πιάνει δουλειά σε γραφείο τους πρώτους τρεις μήνες έχει την τάση να παχαίνει. Αυτό συμβαίνει διότι οι περισσότερες παρασύρονται από τους συναδέλφους οι οποίοι παραγγέλνουν έτοιμο φαγητό. To μυστικό είναι να έχετε πάντα μαζί σας κάποια ελαφριά σνακ ή κάποιο γιαούρτι αν υπάρχει ψυγείο. Έτσι θα ξεγελάσετε την πείνα σας και θα τελειώσετε και νωρίτερα τις δουλειές σας λόγω της λαχτάρας να πάτε σπίτι να φάτε φαγητό από τα χεράκια σας.

Διαβάστε επίσης:

Ενισχύστε τον μεταβολισμό σας

Tips για να ξεφουσκώσετε εύκολα και γρήγορα!

Διώξτε τα παραπανίσια κιλά των διακοπών!