Το μέλι είναι λιγότερο παχυντικό από τη ζάχαρη: Μύθος ή αλήθεια;

Το μέλι είναι λιγότερο παχυντικό από τη ζάχαρη: Μύθος ή αλήθεια;

Πολλές φορές όταν θέλουμε κάτι γλυκό καταφεύγουμε στο μέλι γιατί το θεωρούμε πολύ πιο υγιεινό από τη ζάχαρη και φυσικά λιγότερο παχυντικό. Να όμως που κάνουμε λάθος. Το μέλι περιέχει περίπου 75% απλά σάκχαρα και 25% νερό και έτσι γίνεται αυτόματα πολύ πιο παχυντικό από τη ζάχαρη. Για την ακρίβεια, 1κ.γ. μέλι περιέχει 25 θερμίδες, ενώ η 1κ.γ. ζάχαρη μόλις 16! Συν τις άλλοις, το μέλι μπορεί να «χαλάσει» τα δόντια μας ακριβώς όπως και η ζάχαρη. Αν λοιπόν είστε λάτρεις του μελιού, καλό θα είναι να το καταναλώνετε σε μικρές ποσότητες. Επίσης, να προτιμάτε τις πιο σκουρόχρωμες ποικιλίες μελιού, καθώς περιέχουν καλές ποσότητες φυσικώς απαντώμενων χημικών ουσιών, τα λεγόμενα φλαβονοειδή, τα οποία και δρουν ως αντιοξειδωτικά και βοηθούν στην μείωση του κινδύνου για καρδιακά νοσήματα.