Εξωτικός σολομός τεριγιάκι

Εξωτικός σολομός τεριγιάκι

Νόστιμος και υγιεινός σολομός σε μία εύκολη αλλά και εξωτική συνταγή με γλυκιά γεύση.

Υλικά (για 4 άτομα)

480γρ φιλέτο σολομού
150ml σος σόγιας
50ml ξύδι ρυζιού
40γρ μαύρο σουσάμι
60γρ. φυσική, καστανή ζάχαρη
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Πλένουμε τον σολομό και τον στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
2. Αφαιρούμε την πέτσα και τον κόβουμε σε 12 μικρές φέτες.
3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε τη ζάχαρη μέχρι να καραμελώσει. Προσθέτουμε την σόγια, το ξίδι και ανακατεύουμε.
4. Προσθέτουμε στο τηγάνι και τον σολομό και τον ψήνουμε και πό τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει, για περίπου 5-6 λεπτά.
5. Προσθέτουμε το σουσάμι και λίγο ελαιόλαδο, και σερβίρουμε με σαλάτα πράσινη ή ρύζι.