Έχω πρόβλημα στην περιοχή της κοιλιάς και των γλουτών: Tι πρέπει να κάνω για να αδυνατίσω;

Έχω πρόβλημα στην περιοχή της κοιλιάς και των γλουτών: Tι πρέπει να κάνω για να αδυνατίσω;

Η διαιτολόγος Φανή Πρεβέντη απαντάει στις απορίες σας

Η ερώτηση της αναγνώστριας


Αγαπητό queen,

Tο πρόβλημα με τα κιλά χτύπησε και σε εμένα την πόρτα! Δεν μπορώ να πω πως έχω ιδιαίτερο πρόβλημα αλλά το γεγονός ότι δεν είμαι ψήλη κάνει να φαίνονται τα κιλά που παίρνω πιο εύκολα! Έχω πρόβλημα με την περιοχή των γοφών και μια όχι και τόσο επίπεδη κοιλια που όταν φοράω κορμάκια κάνει ένα ελαφρύ φούσκωμα! Οι περισσότεροι μου λένε ότι αν χάσω 1 με 2 κιλά θα είμαι εντάξει! Όσο και αν προσπαθώ όμως δεν πετυχαινω τίποτα! Για να είμαι ειλικρινής δεν κάνω και σωστή διατροφή αφού τρώω πολύ γρήγορα και όχι καθορισμένες ώρες! Είμαι όμως 17 χρονών και δεν ξέρω αν θα πρέπει να κόψω κάτι από την διατροφή μου και τι ασκήσεις θα βοηθούσαν να μειώσω το βάρος μου σε αυτά τα σημεία που σου ανέφερα! Τι πρέπει λοιπόν να κάνω;

Η απάντηση του Queen.gr

Γεια σου φίλη μας! Η απάντηση στο ερώτημα σου έχει δύο σκέλη:


Σκέλος 1ο: Σωστή διατροφή. Αν οι ώρες που καταναλώνεις τα γεύματά σου δεν είναι σωστές, τότε είναι πολύ εύκολο να καταναλώσεις περισσότερες θερμίδες από αυτές που χρειάζεσαι μιας και η πείνα σίγουρα θα σου χτυπήσει την πόρτα και ειδικά αν είναι έντονη... δύσκολα θα αντισταθείς στην υπερκατανάλωση τροφής. Φυσικά και ο τρόπος που τρως, δηλαδή το ότι τρως γρήγορα, μπορεί να σε οδηγήσει σε υπερφαγία. Πλέον είναι ευρέως γνωστό ότι ο εγκέφαλος δίνει στο στομάχι το σήμα του κορεσμού είκοσι λεπτά μετά την έναρξη του γεύματος. Αν κανείς τρώει πολύ γρήγορα μπορεί σε αυτά τα είκοσι λεπτά μέχρι την έλευση του κορεσμού να έχει υπερκαταναλώσει τροφή.


Σκέλος 2ο: Άσκηση. Η άσκηση θα σε βοηθήσει να κάψεις θερμίδες και επομένως να μπορέσεις να χάσεις βάρος και να το διατηρήσεις. Αν θες να χάσεις βάρος χωρίς άσκηση, πρέπει η τροφή που καταναλώνεις να είναι ελάχιστη. Η καινούρια επιστημονική τάση για μία αποτελεσματική δίαιτα συνδυάζει υποθερμιδική διατροφή (όχι κάτω από 1200 θερμίδες για τις γυναίκες), άσκηση και συμβουλευτική παρέμβαση από εκπαιδευμένους διαιτολόγους. Οι πολύ στερητικές δίαιτες δεν έχουν μακροχρόνιο αποτέλεσμα και συνάμα είναι ιδιαίτερα πιεστικές πράγμα που σημαίνει ότι θα κουραστείς πολύ για ένα βραχυχρόνιο αποτέλεσμα και όχι για κάτι μόνιμο. Τέλος μην ξεχνάμε ότι το γυμνασμένο σώμα είναι πάντα πιο υγιές και πιο "σφιχτό"


Αυτό, λοιπόν, που πρέπει να κάνεις είναι να τρως σωστά και με αργό ρυθμό. Επιπροσθέτως, μην τρως πολύ αργά το βράδυ. Επιπλέον, μην ξεχνάς να εμπλουτίσεις τη διατροφή σου με φρούτα, λαχανικά και πρωτεΐνη. Τέλος, κάνε τη γυμναστική τρόπο ζωής.

* Συμβουλέψου ένα διαιτολόγο, αγάπησε την άσκηση και θα δεις το σώμα σου να αλλάζει σύντομα!

Διαβάστε ακόμα

Πώς να κάνετε τη δίαιτά σας λίγο πιο... «νόστιμη»

Τα «ΝΑΙ» και τα «ΟΧΙ» για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας!