Τί πρέπει να κάνετε από σήμερα για να μην πάρετε κιλά τα Χριστούγεννα;

Τί πρέπει να κάνετε από σήμερα για να μην πάρετε κιλά τα Χριστούγεννα;

Των φρονήμων τα παιδιά... προσέχουν πριν παχύνουν!

Για να κάνουμε κι εμείς την καταμέτρηση... έμειναν μόλις 11 μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα, μέχρι δηλαδή να αφεθούμε στις διατροφικές αμαρτιές του γιορτινού μπουφέ, στα σοκολατένια μελομακάρονα και στα δεκάδες ποτήρια κρασί!

Το ότι θα πάρετε κιλά είναι σχεδόν σίγουρο. Αυτό μέχρι πέρσι... γιατί φέτος σας έχουμε μερικές πολύτιμες συμβουλές! Όχι, δεν θα σας πούμε να μην φάτε (προτιμούμε να είμαστε ρεαλιστικοί), αλλά σας προτρέπουμε να εντάξετε μερικες τροφές στο διαιτολόγιο σας και να αποφύγετε μερικές ακόμη για να ενεργοποιήσετε τον μεταβόλισμό σας, που πρέπει να "δουλεύει" στο μάξιμουμ μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου.

Τι να προτιμήσετε
Ίνες: Η προσθήκη ινών πρέπει να γίνει σταδιακά ή αλλιώς θα παρουσιαστεί έντονο φούσκωμα στην κοιλιά. Σπουδαίες πηγές φυτικών ινών είναι τα λαχανικά, τα φρούτα και τα φασόλια.
Ωμά λαχανικά: Προσθέστε τα σε καθημερινή βάση όχι μόνο για τα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες του αλλά και για την αναλογία σε μέταλλα και ένζυμα. Οι φρέσκοι χυμοί λαχανικών είναι σημαντικό να υπάρχουν σε κάθε διαιτολόγιο.
Μούρα: Ο λόγος που τα μούρα είναι ευεργετικά για την υγεία μας μπορεί να γεμίσει ολόκληρη σελίδα. Απλά προτιμήστε το.
Ξηροί καρποί: Μία μερίδα είναί ¼ ενός φλιτζανιού. Τα ωμά αμύγδαλα, τα καρύδια και όλοι οι ξηροί καρποί. Είναι γεμάτα πρωτεΐνες και καλό λίπος. Πασπαλίστε τη σαλάτα με λίγους ξηρούς καρπούς αλλά μην το παρακάνετε.
Πρωτεΐνες σε κάθε γεύμα: Φτιάξτε ψάρι τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

Τι να ξεχάσετε
Ζυμαρικά: Άδειες θερμίδες που σας παχύνουν
Ψωμί: Μειώστε τις ποσότητες ψωμιού σε μία με δύο φέτες ημερησίως.
Δημητριακά: Εδώ περιλαμβάνονται τα αγαπημένα τραγανιστά δημητριακά. Διαβάστε τα συστατικά. Αν περιέχει περισσότερο από 5 γραμμάρια ζάχαρης σταματήστε την κατανάλωση τους.
Αναψυκτικά: Ακόμα κι αυτά που φέρουν την ένδειξη light.
Σνακ όπως μπισκότα, κέικ, κράκερ και γλυκά: Αυτό σίγουρα θα είναι το πιο δύσκολο να στερηθείτε αλλά προσπαθήστε το για μια εβδομάδα.