Η πιο sexy δίαιτα! Κάνοντας μια φορά sex καίτε τις ίδιες θερμίδες κάνοντας 30' τζόκινγκ

Η πιο sexy δίαιτα! Κάνοντας μια φορά sex καίτε τις ίδιες θερμίδες κάνοντας 30' τζόκινγκ

Οι επιστήμονες πρωί- πρωί μας έφτιαξαν την διάθεση

Αυτά είναι νέα. Αν θέλετε να χάσετε τα κιλά που πήρατε την περίοδο των Χριστουγέννων ίσως είναι καλύτερα να κατευθυνθείτε προς την κρεβατοκάμαρα και όχι προς το γυμναστήριο. To sex, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι η τέλεια άσκηση.

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι μια ώρα sex καίει τόσες πολλές θερμίδες όσες ακριβώς αν τρέχατε για 30 λεπτά. Οι άνδρες στη μισή ώρα sex καίνε περίπου 120 θερμίδες ενώ οι γυναίκες περίπου 90, όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Κεμπέκ στον Καναδά.

Συγκριτικά, τώρα ανάμεσα στο sex και τον διάδρομο του γυμναστηρίου καταγράφτηκε ότι οι άνδρες έκαψαν 4,2 θερμίδες ανά λεπτό κατά τη διάρκεια του seχ ενώ στο διάδρομο 9,2, αντίστοιχα οι γυναίκες έκαψαν 3,1 θερμίδες στο sex και 7,1 στο διάδρομο.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 20 ζευγάρια ηλικίας 12 έως 35 όπου για ένα μήνα έκανα sex μια φορά την εβδομάδα για ένα μήνα και τζόκινγκ σε διάδρομο για 30 λεπτά. Η μελέτη, λοιπόν, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι "η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί ενδεχομένως να θεωρηθεί ως μια σημαντική άσκηση. Επιπλέον τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες ανέφεραν ότι το sex ήταν πιο ευχάριστο από το γυμναστήριο και τον διάδρομο".

Διαβάστε επίσης:

Μικρά διατροφικά μυστικά για να μην πάρετε κιλά!

Πώς θα χάσετε κιλά και θα έχετε καλύτερο ύπνο κόβοντας μια πολύ απλή συνήθεια