Θέλετε να χάσετε κιλά, ή να διατηρήσετε το βάρος σας;Μείνετε πιστή σε αυτούς τους κανόνες!

Θέλετε να χάσετε κιλά, ή να διατηρήσετε το βάρος σας;Μείνετε πιστή σε αυτούς τους κανόνες!

Είναι πιο εύκολο απ' όσο νομίζετε

Ένα κακό γεύμα δεν θα χαλάσει την σιλουέτα μας, όπως ακριβώς και ένα σωστό, δεν θα μας εξασφαλίσει το σώμα που ονειρευόμαστε. Το τέλειο σώμα είναι κάτι που δεν συμβαίνει από την μία μέρα στην άλλη, αλλά χτίζεται μέσα από τις υγιεινές διατροφικές μας συνήθειες. Ακολουθώντας μακροπρόθεσμα τα παρακάτω tips, χάστε τα κιλά που θέλετε και διατηρείστε το βάρος σας σταθερό για πολλά χρόνια.

Πρωτεΐνη και λαχανικά σε κάθε γεύμα:
Τα φρέσκα λαχανικά όχι μόνο είναι πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, αλλά βοηθούν να νιώσετε χορτάτη πιο γρήγορα, χάρη στις φυτικές ίνες και την μεγάλη περιεκτικότητά τους σε νερό. Κι αν η σκέψη του να καταναλώνετε καθημερινά σε κάθε γεύμα λαχανικά σας φαίνεται βαρετή, είναι καλό να ξέρετε ότι οι αισθητήρες της γεύσης μας εκπαιδεύονται και, από ένα σημείο και μετά, θα σας φαίνονται πεντανόστιμα. Μαζί με τα λαχανικά, μην ξεχνάτε τις απαραίτητες πρωτεΐνες, που μας βοηθούν να ελέγξουμε τις λιγούρες, αλλά και να χτίσουμε την μυΐκή μάζα του σώματός μας, συμβάλλοντας στην καύση του λίπους.

Υγιεινά λιπαρά:
Ξεχάστε, για λίγο, όσα ξέρετε για τις θερμίδες. Οι τροφές πλούσιες στα «καλά» Ω3 λιπαρά, κατεβάζουν τα επίπεδα της LDL χοληστερίνης, και ενισχύουν την «καλή», HDL. Επίσης, αποδεδειγμένα μειώνουν το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς. Αποφύγετε τα κορεσμένα και τρανς λιπαρά, στα γεύματά σας, αλλά καταναλώστε άφοβα μονοακόρεστα και πολυακόρεστα. Αβοκάντο, ελαιόλαδο, ξηροί καρποί και ψάρια πλούσια σε Ω3 είναι οι καλύτερες επιλογές.

Κάντε τον σωστό προγραμματισμό:
Ο καλύτερος τρόπος για να μείνετε πιστή σε μία υγιεινή διατροφή, είναι να είστε εσείς η υπεύθυνη. Μαγειρέψτε στο σπίτι και πάρτε μαζί τα γεύματά σας στο γραφείο, όποτε μπορείτε. Και κάτι ακόμα: Έχετε πάντα στην τσάντα σας νερό και υγιεινά σνακ. Έτσι, δεν θα μπείτε στον πειρασμό να παραγγείλετε γεύματα γεμάτα λιπαρά, όταν βρίσκεστε έξω.

Μην είστε αυστηρή με τον εαυτό σας:
Ακόμα και όταν έχετε τις καλύτερες προθέσεις, μπορεί να υπάρξουν στιγμές που θα καταναλώσετε τις λάθος τροφές. Ό,τι κι αν γίνει, μην τιμωρείτε τον εαυτό σας. Μία παρασπονδία δεν σημαίνει τίποτα. Το να αναλώνεστε με τύψεις μόνο χειρότερα μπορεί να κάνει τα πράγματα. Για να είστε σε θέση να ακολουθήσετε ένα σωστό διατροφικό πλάνο θα πρέπει, καταρχήν, να νιώθετε καλά με τον εαυτό και τις επιλογές σας.

Διαβάστε ακόμα:
Η ζάχαρη παχαίνει περισσότερο από το μέλι: Αλήθεια ή ψέμα;
«Καλά» και «Κακά» λίπη στο μικροσκόπιο: Τι να προσέχουμε στη διατροφή μας!
Θέλετε να χάσετε βάρος; Καταναλώστε τα γεύματά σας σε αυτά τα τρία μέρη