Οι 5 τροφές που ποτέ δεν περιμένατε ότι θα σας αδυνατίσουν!

Γωγώ Φούντα
Οι 5 τροφές που ποτέ δεν περιμένατε ότι θα σας αδυνατίσουν!

Απίστευτο; Ρίξτε μια ματιά...

Όταν ακούτε τη λέξη δίαιτα τι σας έρχεται συνήθως στο μυαλό; Στερήσεις, πείνα, αδυναμία και τελικά επιδρομές στο ψυγείο σε... κατάσταση εκτάκτου ανάγκης! Κι όμως, έχει αποδειχθεί, ότι η δίαιτα, ή καλύτερα η σωστή διατροφή, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με όλα τα παραπάνω, καθώς το μοναδικό που χρειάζεται είναι το πρόγραμμα και φυσικά οι σωστές επιλογές! Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί πολύ απλά, υπάρχουν κάποιες τροφές, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά, παρά το γεγονός ότι ουδεμία σχέση έχουν με αυτό που οι περισσότεροι αποκαλούν δίαιτα! Ρίξτε μία ματιά παρακάτω.

1. Κέικ, μπισκότα, σοκολάτα: Ναι αν αγαπάτε τα γλυκά εδώ είναι ο παραδεισός σας! Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα, οι ανθρωποι που τρώνε για πρωινό κάτι από τα παραπάνω, νιώθουν για περισσότερες ώρες χορτάτοι μέσα στην μέρα, με αποτέλεσμα τα επόμενα γεύματά τους να είναι μικρότερα! Προσοχή όμως, αυτό ισχύει μόνο αν τα παραπάνω καταναλωθούν για πρωινό!

2. Σούπες: Και πιο συγκεκριμένα πριν το κυρίως γεύμα σας! Σύμφωνα με ειδικούς, η κατανάλωση μιας ελαφριάς σούπας πριν το γεύμα, μας βοηθά να φουσκώσουμε και τελικά να φάμε λιγότερο! Τώρα αν εσείς είστε αχόρταγοι και τρώτε του σκασμού, λυπούμεθα αλλα χρειάζεστε πιο δραστικά μέτρα!

3. Γάλα: Σύμφωνα με έρευνες, οι άνθρωποι που πίνουν περίπου ενάμιση ποτήρι γάλα την μέρα, χάνουν τα διπλάσια κιλά σε σχέση με αυτούς, που ή δεν πίνουν καθόλου ή πίνουν λιγότερο. Ο λόγος; Το γάλα περιέχει βιταμίνη D η οποία ενεργοποιεί τον μεταβολισμό. Τελικά το γάλα, κάνει παντού καλό!

4. Σπιτικό φαγητό: Ναι μπορεί να πιστεύετε ότι το σάντουιτς που παραγγείλατε απ΄έξω είναι πιο ελαφρύ από το να πάρετε μαζί σας στη δουλειά, ένα πλήρες γεύμα, αλλά οι έρευνες δείχνουν άλλα. Γυναίκες λοιπόν, που παίρνουν το γνωστό τάπερ στη δουλειά, χάνουν πολύ πιο εύκολα κιλά, σε σχέση με εκείνες, που ακόμα και 2 φορές την εβδομάδα, υποκύπτουν σε... έτοιμους πειρασμούς! Ακόμα κι αν είναι ένα απλό τοστ!

5. Αυγά, λουκάνικα και... βάφλες: Όχι δεν σας κάνουμε πλάκα! Όλα αυτά είναι ικανά να σας αδυνατίσουν, αρκεί φυσικά να τα φάτε για πρωινό. Υψηλό σε πρωτείνες πρωινό, σημαίνει πολύ λιγότερο φαγητό μέσα στην μέρα. Και τελοσπάντων, τι σημασία έχει τι ώρα τρως την ένοχη λιχουδιά; Σημασία έχει ότι την τρως!

Διαβάστε ακόμη:

5 super τροφές που πρέπει να τρώτε την Άνοιξη

Το ακούσαμε και αυτό!Δεν θα πιστεύετε τι (δεν) τρώει η real life Barbie για μην πάρει κιλά