9 (νόστιμες) τροφές γεμάτες αντιοξειδωτικά που πρέπει να εντάξεις στη διατροφή σου

9 (νόστιμες) τροφές γεμάτες αντιοξειδωτικά που πρέπει να εντάξεις στη διατροφή σου

Πρόσθεσέ τις στο διαιτολόγιο σου από σήμερα κιόλας

Οι αντιοξειδωτικές ουσίες σε προστατεύουν από τα σημάδια της γήρανσης, από ασθένειες, αλλά και από το να παίρνεις περιττά κιλά. Αν θες να τις προσθέσεις στο καθημερινό σου διαιτολόγιο ξεκίνησε με τις παρακάτω τροφές:

Ρόδι

Είτε το προτιμάς ως χυμό smoothie, είτε το αγοράζεις και το τρως ως φρούτο στο σπίτι, αυτό το superfood ενισχύει τον οργανισμό σου από τα σημάδια της γήρανσης, την καταστροφή του δέρματος από την ηλιακή ακτινοβολία και τις μολύνσεις.

Πράσινο Τσάι
Σε σύγκριση με τα υπόλοιπα είδη τσάι, το πράσινο περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά στοιχεία που τονώνουν το σώμα και καταπολεμούν τον καρκίνο.

Κόκκινο κρασί
Ακόμη ένας λόγος να προτιμάτε το κρασί στις εξόδους σας. Πλούσιο σε πολυφαινόλες χαρίζει υγεία στον οργανισμό, αρκεί να περιοριστείτε στο ένα ποτήρι κρασί την ημέρα.


Ηλιόσποροι
Αποτελούν μία από τις πλουσιότερες πηγές βιταμίνης E, η οποία αποδεδειγμένα πολεμάει τις καρδιακές παθήσεις, ενισχύει το ανοσοποιητικό και προστατεύει από τον καρκίνο του δέρματος.

Καρύδια
Δύο σε ένα. Τα καρύδια περιέχουν σελήνιο -ένα απαραίτητο για τον οργανισμό αντιοξειδωτικό- που ενισχύει την φυσική αντιοξειδωτική δράση του οργανισμου σου.

Σολομός
Η ουσία ασταξανθίνη, που περιέχει, είναι ένα δυνατό αντιοξειδωτικό το οποίο διαθέτει πλούσιες αντι - γηραντικές ιδιότητες.

Μούρα
Πλούσια σε βήτα καροτίνη, όσο και σε λουτεΐνη, τα μούρα βοηθούν στην υγεία των ματιών και προστατεύουν από τα σημάδια της γήρανσης. Ακόμη ενισχύουν την ανάπτυξη ορμονών στο ανθρώπινο σώμα και άρα βοηθούν στην κυτταρική ανάπλαση.

Φράουλες
Εκτός από την βιταμίνη C, που περιέχει οι φράουλες είναι γεμάτες με το φλαβονοειδές, φισετίνη, η οποία ενισχύει την ανθρώπινη μνήμη.

Κακάο
Το κακάο είναι μία από τις πλέον πλούσιες θρεπτικά τροφές στον πλανήτη και φυσικά πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών. Συγκεκριμένα οι πολυφαινόλες, που περιέχει, βοηθούν στην ενίσχυση της μνήμης και στις παθήσεις των ούλων.

Διαβάστε ακόμη:

Θαύμα, θαύμα! Οι 9 τροφές που σε βοηθούν να κάψεις γρήγορα θερμίδες