Τροφές που διαλύουν τα λίπη; Κι όμως, υπάρχουν και είναι πεντανόστιμες!

Τροφές που διαλύουν τα λίπη; Κι όμως, υπάρχουν και είναι πεντανόστιμες!

Υγιεινές, απολαυστικές και φιλικές προς την γραμμή μας

Έρευνες έχουν δείξει ότι, το αδυνάτισμα, αλλά και η διατήρηση του επιθυμητού σωματικού βάρους είναι, εκτός από αποτέλεσμα μίας ισορροπημένης διατροφής, και επακόλουθό μίας χαλαρής στάσης ζωής κατά την οποία οι θερμίδες δεν μας τρομάζουν. Αν θέλετε κι εσείς να χάσετε βάρος, είναι καλό να ξέρετε ότι υπάρχουν κάποιες τροφές που θα σας βοηθήσουν να το επιτύχετε αφού περιέχουν λιποδιαλυτικές ιδιότητες. Και, το ακόμα καλύτερο, είναι ότι είναι πεντανόστιμες!

1) Φιλέτο γαλοπούλας
Αποτελείται, κατά πλειοψηφία, από άπαχη πρωτεΐνη η οποία, εκτός από το ότι έχει την ιδιότητα να μας χορταίνει, κάνει και τον οργανισμό μας να αυξήσει τους ρυθμούς των καύσεών του, και βελτιώνει την λειτουργία του μεταβολισμού.

2) Μαύρη σοκολάτα
Ναι, καλά διαβάσατε. Η μαύρη σοκολάτα περιέχει καφεΐνη, που αυξάνει τις καύσεις του μεταβολισμού, αλλά και κατεχίνες που είναι ένα πολύτιμο αντιοξειδωτικό. Φυσικά, παν μέτρον άριστον και επειδή η αγαπημένη γλυκιά λιχουδιά μικρών και μεγάλων είναι και πλούσια σε θερμίδες, θα πρέπει να περιοριστείτε σε ένα μικρό κομμάτι σοκολάτας υγείας καθημερινά.

3) Μήλα
Πλούσια σε πηκτίνη, τα μήλα εκτός από πλούσια σε βιταμίνες, έχουν την ιδιότητα να αποτρέπουν τον οργανισμό μας από το να απορροφήσει μεγάλες ποσότητες λίπους.

Διαβάστε ακόμα:
Δίαιτα Dash: Η υγιεινή δίαιτα που υπόσχεται θαύματα μέσα σε λίγες εβδομάδες
15 απλές διατροφικές συμβουλές που θα αλλάξουν τη ζωή σου!