Κάνε αυτή την άσκηση για 8’ πριν κοιμηθείς και δες τι θα συμβεί σε έναν μήνα

Κάνε αυτή την άσκηση για 8’ πριν κοιμηθείς και δες τι θα συμβεί σε έναν μήνα

Αξίζει να το δοκιμάσεις.

Σε μερικές εβδομάδες συμπληρώνεται ένας χρόνος από την πρώτη μας καραντίνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και όλες τις αλλαγές στη ζωή και την καθημερινότητά μας. Ένα από τα «πλήγματα» αν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε έτσι ήταν και το κλείσιμο των γυμναστηρίων, που στην πορεία μας οδήγησε είτε στην υπαίθρια άσκηση, είτε στη γυμναστική στο σπίτι.

Εάν όμως δεν μπορείς να βρεις χρόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας για άσκηση, υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις. Να γυμναστείς λίγο πριν κοιμηθείς. Αυτή η προπόνηση πριν τον ύπνο θα σε βοηθήσει να παραμείνεις σε φόρμα, ευέλικτη και υπέροχη. Θα κοιμηθείς νιώθοντας ανανεωμένη, θα έχεις καλύτερο ύπνο και οι μύες σου θα είναι ωραίοι και χαλαροί μέχρι το πρωί.

Είτε είσαι πρωινός τύπος και το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να γυμναστείς, είτε προτιμάς να γυμναστείς αφού έχεις βάλει λίγο φαγητό στο σύστημά σου, μάθε πως οι άνθρωποι που ασκούνται απολαμβάνουν καλύτερο ύπνο από εκείνους που δεν το κάνουν. Σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου, οι άνθρωποι που ασκούνται βλέπουν ελαφριά αύξηση κατά 49% στην ποιότητα του ύπνου.

Παρακολούθησε το βίντεο παρακάτω και ακολούθησε την προπόνηση χαμηλής έντασης. Είναι γρήγορο και εύκολο, δεν χρειάζεται εξοπλισμός και μπορείς να το κάνεις και λίγο πριν κοιμηθείς.