Γύρισες από διακοπές; Ξεκίνα να περπατάς, το λένε και οι ειδικοί (video)

Τσακιρίδου Χριστίνα
Γύρισες από διακοπές; Ξεκίνα να περπατάς, το λένε και οι ειδικοί (video)

Λίγα λεπτά καθημερινά αρκούν για να ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου.

Η επιστροφή μετά τις καλοκαιρινές διακοπές δεν είναι σίγουρα ό,τι πιο ευχάριστο. Είναι πολύ πιθανό να κατανάλωσες νόστιμα φαγητά, παγωτά και αλκοόλ με αποτέλεσμα να πήρες μερικά κιλάκια. Η σωστή διατροφή σε συνδυασμό με αερόβια άσκηση θα σε βοηθήσουν να ξεπρηστείς και να επανέλθεις.

Περπάτημα για σωματική και ψυχική υγεία

Το περπάτημα διεγείρει το τμήμα του εγκεφάλου που είναι γνωστό ως αμυγδαλή, το οποίο ρυθμίζει τα επίπεδα άγχους και τη λήψη αποφάσεων. Δεδομένου ότι αυτός ο λοβός μπορεί να κάνει μόνο ένα πράγμα τη φορά, δίνοντάς του ένα μέρος για εστίαση, μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση των σκέψεων που μας δημιουργούν άγχος. Όταν κάνουμε μια βόλτα, η διαδικασία αυτή διακόπτει αυτομάτως τις ανησυχητικές σκέψεις από το μυαλό μας, βοηθώντας μας να αισθανθούμε καλύτερα πολύ πιο γρήγορα.

Yοga: Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ασκούμαστε με γυμνά πόδια- Τα 7 οφέλη για την υγεία μας



Γιατί να βάλεις το περπάτημα στη ζωή σου

via GIPHY

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το περπάτημα βελτιώνει τη φυσική κατάσταση, την καρδιακή λειτουργία, περιορίζει την κατάθλιψη και την κόπωση, βελτιώνει τη διάθεση, δημιουργεί λιγότερη πίεση στις αρθρώσεις και μειώνει τον πόνο. Την ίδια ώρα μπορεί να αποτρέψει την αύξηση του σωματικού βάρους, να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, να βελτιώσει την αντοχή, την κυκλοφορία και τη στάση του σώματος και πολλά ακόμη. Εσύ το γνώριζες;

Mελέτες έχουν διαπιστώσει ότι μια καθημερινή βόλτα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες καθώς και τον κίνδυνο θανάτου έως και 39%. Σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου του Stanford, το περπάτημα είναι η καλύτερη λύση για την αύξηση της δημιουργικότητας και της σωματικής δραστηριότητας.

Πόσο πρέπει να περπατάς καθημερινά;

Εάν είσαι αρχάρια, συνιστάται να ξεκινήσεις περπατώντας 3-4 φορές την εβδομάδα, από 30 λεπτά τη φορά. Για μέγιστα αποτελέσματα πρέπει να περπατας 5-6 ημέρες την εβδομάδα. Το περπάτημα για 30 λεπτά, 5 ημέρες την εβδομάδα, μπορεί να έχει ισχυρή επίδραση στους στόχους που έχεις βάλει για την απώλεια βάρους. Άν πάλι θέλεις να δεις τα αποτελέσματα πιο γρήγορα πρέπει να συνδυάσεις το περπάτημα με μια ισορροπημένη διατροφή.

Πήρες κιλά στις διακοπές; Μην αγχώνεσαι! Θα τα χάσεις με το πρόγραμμα της Cindy Crawford (video)

Πηγή φωτογραφιών: unsplash.com