Αυτός είναι ο μύθος για την αερόβια γυμναστική που καταρρίπτεται

Αυτός είναι ο μύθος για την αερόβια γυμναστική που καταρρίπτεται

Πόσες φορές την εβδομάδα μπορείς να κάνεις cardio και για πόση ώρα.

Η αερόβια άσκηση (aka cardio training) είναι μια από τις πιο δημοφιλείς μορφές γυμναστικής. Στα γυμναστήρια υπάρχουν πολλά μηχανήματα όπως το ελλειπτικό και ο διάδρομος που θεωρούνται από τις πιο αποδοτικές αερόβιες προπονήσεις.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνεις αερόβια άσκηση;

Αν αναρωτιέσαι πόσο συχνά πρέπει να κάνεις cardio, σου έχουμε την απάντηση. Ενώ οι περισσότεροι αθλητές κάνουν διάδρομο κάθε φορά που προπονούνται, δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες.

Η American Heart Association συνιστά τουλάχιστον 150 λεπτά αερόβιας άσκησης σε σταθερή κατάσταση ή 75 λεπτά έντονης αερόβιας άσκησης την εβδομάδα, σε συνδυασμό με προπόνηση ενδυνάμωσης. Μπορείς επίσης να συνδυάσεις αερόβια προπόνηση σε σταθερή κατάσταση και προπόνηση υψηλής έντασης, όπως πεζοπορία σε ανηφόρα ή σχοινάκι.



Όλα τα οφέλη της αερόβιας άσκησης για τον οργανισμό

Τόσο η αερόβια άσκηση όσο και η προπόνηση ενδυνάμωσης μπορούν να βελτιώσουν αισθητά την υγεία σου. Για παράδειγμα, οι καρδιαγγειακές προπονήσεις μπορεί να ενισχύσουν την εγκεφαλική δύναμη, να προστατεύσουν από καρδιακές παθήσεις και να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη.

Επιπρόσθετα καταπολεμά την κατάθλιψη, βελτιώνει την αυτοεκτίμηση και απελευθερώνει ορμόνες που καταπολεμούν την ένταση όπως η σεροτονίνη, η ντοπαμίνη και η νορεπινεφρίνη». Ως αποτέλεσμα, μπορεί να ανεβάσει τη διάθεσή σου και να σε διευκολύνει να αντιμετωπίσεις το άγχος.

askiseis sto krevati

3 ασκήσεις που θα κάνεις από το κρεβάτι σου για εσένα που βαριέσαι τη γυμναστική

via GIPHY

Πόσες φορές την εβδομάδα μπορείς να κάνεις αερόβια άσκηση-Τι λένε οι ειδικοί

Παν μέτρον άριστον γι'αυτό οι ειδικοί συνιστούν περίπου τρεις έως έξι ώρες αερόβιας προπόνησης την εβδομάδα για 30 έως 60 λεπτά την ημέρα.

Πηγή κεντρικής: pexels.com



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νιώθεις συνεχώς κουρασμένη; 21 life hacks θα σε κάνουν να βρεις τη χαμένη σου ενέργεια

Πρέπει να τρως πριν ή μετά την προπόνηση; - Όλα όσα ισχύουν