Πώς δεν θα νυστάζεις μετά από κάθε προπόνηση; Πίνε νερό και φάε σωστά

Μαρία Ροδίτη
Πώς δεν θα νυστάζεις μετά από κάθε προπόνηση; Πίνε νερό και φάε σωστά

Διόρθωσε τα λάθη που κάνεις και μετά από κάθε workout θα πετάς!

Το σενάριο έχει ως εξής: Πηγαίνεις κανονικά στις προπονήσεις σου τον τελευταίο καιρό, ανταποκρίνεσαι σε όλες τις ασκήσεις που σου έχει δώσει ο γυμναστής σου, όμως… μετά το τέλος του workout νιώθεις να σέρνεσαι. Όχι από την κούραση του προγράμματος που ακολούθησες, αλλά από τη νύστα.

Αισθάνεσαι να κλείνουν τα μάτια σου, να μην μπορείς να σύρεις τα πόδια σου. Να θέλεις να πάρεις έναν υπνάκο στα αποδυτήρια. «Τώρα αυτό είναι φυσιολογικό ή φταίει η άσκηση; Τι μου συμβαίνει;», λογικά σκέφτεσαι.

REBEL WILSON FITNESS

Aπλή αλλά θαυματουργή άσκηση βοήθησε τη Rebel Wilson να χάσει 36 κιλά! Τι λέει η ίδια

Για όλα… φταις εσύ! Και για την ακρίβεια οι κακές συνήθειες που έχεις και που βγάζουν off το σώμα σου. Παρακάτω θα καταλάβεις ακριβώς τι εννοώ!

Γιατί νυστάζεις πάντα μετά τη γυμναστική

#1 Δεν έχεις κοιμηθεί επαρκώς

Είναι ο πιο προφανής λόγος και μια αλήθεια! Νυστάζεις μετά το workout σου, γιατί πολύ απλά το προηγούμενο βράδυ δεν κοιμήθηκες αρκετές ώρες.

Προσοχή, όμως! Αυτή η έλλειψη ύπνου δεν σε κάνει απλά… να μην ξέρεις πού πατάς και πού βρίσκεσαι. Έχει κι άλλο αντίκτυπο πάνω σου, όπως το να σε εμποδίζει να φέρεις εις πέρας τις καθημερινές δραστηριότητές σου, αλλά και να «ρίχνει» τον μεταβολισμό σου.



#2 Είσαι αφυδατωμένη

Αν μετά από κάθε προπόνηση νιώθεις να κλείνουν τα μάτια σου, αλλά συγχρόνως είσαι σίγουρη ότι κοιμήθηκες αρκετές ώρες, τότε… δεν έχεις πιει αρκετό νερό.

Σύμφωνα με έρευνες, η αφυδάτωση του οργανισμού οδηγεί σε συμπτώματα κεφαλαλγίας, έλλειψη εστίασης, αίσθηση κόπωσης και χαμηλή διάθεση τόσο κατά την ξεκούραση όσο και στη διάρκεια της γυμναστικής. Άρα… το νεράκι σου παντού μαζί σου!

#3 Δεν τρως τις σωστές τροφές για να δώσεις ενέργεια στο σώμα σου

Οι επεξεργασμένες τροφές, το fast food, τα λιπαρά και η ζάχαρη μόνο απόλαυση σου προσφέρουν. Δεν έχουν κανένα όφελος για τον οργανισμό σου. Αν, λοιπόν, η καθημερινή διατροφή σου εμπεριέχει σταθερά όλα αυτά, τότε πρέπει να τη βελτιώσεις.

via GIPHY

Βάλε τα φρούτα και τα λαχανικά στο καθημερινό διατροφολόγιό σου, πιες χυμούς και smoothies! Και θα δεις αμέσως πώς το σώμα σου θα πάρει τα πάνω του και πόσο υπέροχα θα νιώθεις μετά από κάθε προπόνηση.

Μη φύγεις! Στην gallery σού έχω τα tips για να νιώθεις ευεξία, χαρά και να είσαι γεμάτη ενέργεια μετά από κάθε workout που κάνεις!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Elle Macpherson παραμένει «The Body»! Τι τρώει και ποια είναι η αγαπημένη της γυμναστική

Κάνε yoga όπως η Naomi Campbell! Οι ασκήσεις που μπορείς κι εσύ να δοκιμάσεις