Ξεκίνα την ημέρα σου με θετικά vibes, κάνοντας διαλογισμό

Ιωάννα Τζανή
Ξεκίνα την ημέρα σου με θετικά vibes, κάνοντας διαλογισμό

Ο απόλυτος οδηγός για έναν 15λεπτο διαλογισμό που θα αλλάξει τη ζωή σου προς το καλύτερο.

Το πρώτο πράγμα που θα κάνεις μόλις σηκωθείς το πρωί από το κρεβάτι παίζει καθοριστικό ρόλο στο πώς θα συνεχιστεί το υπόλοιπο της ημέρας σου.

Αντί, λοιπόν, να πατάς ξανά και ξανά την αναβολή στο ξυπνητήρι σου, και μόλις τελικά σηκώνεσαι, να φεύγεις τρέχοντας για τη δουλειά, βρες έναν τρόπο για να ξεκινάς την ημέρα σου με ηρεμία και διαύγεια. Και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχεις αυτό; Ο πρωινός διαλογισμός, φυσικά!

crawford4

Get fit don’t quit! Το διατροφικό πλάνο και η προπόνηση της Cindy Crawford για τέλειες αναλογίες

Το καλό με τον διαλογισμό είναι ότι δεν απαιτεί πολύ χρόνο για να είναι αποτελεσματικός. Ακόμη και μόλις 15 λεπτά διαλογισμού το πρωί, από τη στιγμή που θα καθίσεις μέχρι τη στιγμή που θα ανοίξεις τα μάτια σου στο τέλος, μπορούν να βοηθήσουν την ημέρα σου να πάρει μία εντελώς διαφορετική και πολύ καλύτερη κατεύθυνση.


https://www.instagram.com/p/CY1lpCmsjk0/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

FYI, ακόμα και το να αφιερώσεις πέντε λεπτά το πρωί για να χαλαρώσεις το σώμα σου και να πάρεις βαθιές αναπνοές, αποβάλλοντας το άγχος, μπορεί να έχει εξαιρετικά οφέλη στη ζωή σου.

Αντί, λοιπόν, να φύγεις βιαστικά από το σπίτι αύριο το πρωί, βάλε το ξυπνητήρι λίγα λεπτά νωρίτερα, σήκω από το κρεβάτι, κάθισε στο πάτωμα ή σε στρώμα γυμναστικής, κλείσε τα μάτια και όρισε τις προθέσεις ή τους στόχους της ημέρας.

Παρακάτω θα βρεις έναν οδηγό για να ξεκινήσεις την ημέρα σου με έναν 15λεπτο και αποτελεσματικό διαλογισμό.

#1. Ξεκίνα με διατάσεις γιόγκα

Για να αξιοποιήσεις στο έπακρο τον διαλογισμό σου, θα πρέπει να αποβάλλεις οποιαδήποτε υπνηλία και να επικεντρωθείς στο τώρα. Για να το καταφέρεις αυτό, ξεκίνα με μερικές διατάσεις γιόγκα όπως η στάση γάτας/αγελάδας και παιδιού.


https://www.instagram.com/p/CY0Q1cxoHWY/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

#2. Σκέψου πώς θέλεις να εξελιχθεί η μέρα σου

Μόλις νιώσεις ότι... ξύπνησες για τα καλά, αφιέρωσε λίγο χρόνο για να κλείσεις τα μάτια σου και να οραματιστείς το πώς θα ήθελες να εξελιχθεί η μέρα σου. Όρισε τις προθέσεις και τους στόχους που έχεις για τη σημερινή ημέρα και πες τους δυνατά στον εαυτό σου.

#3. Η χαλαρωτική μουσική είναι το παν στον διαλογισμό

Στη συνέχεια, άκου λίγη χαλαρωτική μουσική. Πάτα απλώς το play και άσε τη μουσική να σε καθοδηγήσει σε μερικές ήπιες διατάσεις, ασκήσεις αναπνοής και σκέψεις.



#4. Κράτα σημειώσεις

Αφιέρωσε στο τέλος λίγο χρόνο για να σημειώσεις σε ένα τετράδιο ή ακόμη και στο κινητό σου τυχόν νέους στόχους ή σκέψεις που έκανες κατά τη διάρκεια του διαλογισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

5 fitness trends που θα βλέπεις παντού το 2022

Τρέξιμο στο κρύο; Κάν’το σωστά και θα το απολαύσεις