Γιατί τα ζευγάρια δεν πρέπει να γυμνάζονται μαζί;

Γιατί τα ζευγάρια δεν πρέπει να γυμνάζονται μαζί;

Σας έχουμε 5 βασικούς λόγους

Θέλετε να ξεκινήσετε γυμναστήριο αλλά πραγματικά η... βαρεμάρα χτυπάει κόκκινο; Πρώτη σας κίνηση ματ; Να γραφτείτε μαζί με το σύντροφό σας και να πηγαίνετε μαζί στις προπονήσεις. Μα τι τέλεια ιδέα. Πώς δεν το είχατε σκεφτεί τόσο καιρό; Θα κάνετε παρεούλα και θα ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλον.

Μήπως όμως δεν είναι και η... καλύτερη ιδέα; Πάμε να δούμε 5 βασικούς λόγους:

1. Η άσκηση είναι... προσωπική υπόθεση: Η πρώην Ολυμπιονίκης Samantha Clayto τονίζει: "Μερικές φορές είναι ωραίο να γυμνάζεστε μαζί με το σύντροφό σας! Αυτό όμως που είναι ακόμη σημαντικότερο είναι ότι αυτού του είδους γυμναστική σας αποτρέπει από το να επικεντρωθείτε στον εαυτό σας. Γυμναστείτε μόνες σας, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρετε να ξεφύγετε και να ηρεμήσετε. Λίγος ποιοτικός χρόνος με τον εαυτό σας και μόνο αρκεί!


2. Έχετε το ίδιο... γούστο; Ακόμη και στην άσκηση υπάρχουν προτιμήσεις. Πιστεύετε πως έχετε και οι δυο ακριβώς το ίδιο γούστο; Η personal trainer Jessica Smith, σημειώνει: "Για να είναι αποτελεσματική μια προπόνηση, θα πρέπει η ένταση και το κίνητρο να παραμένουν πάντα σε υψηλά επίπεδα". Αν για παράδειγμα δε σας αρέσουν τα βάρη, αλλά τα κάνετε για χάρη του καλού σας, μην περιμένετε ποτέ να γίνετε καλές σε αυτά. Τι λέτε μήπως να γραφτείτε Zumba και να αφήσετε το σύντροφό σας να κάνει το πρόγραμμά του;


3. Kαταστροφικός συναγωνισμός: Κακά τα ψέματα. Όταν γυμνάζεστε παρέα με κάποιον, μπαίνετε στο παιχνίδι και προσπαθείτε να ακολουθήσετε το ρυθμό του άλλου. Μην ξεχνάτε όμως πως δεν έχετε τις ίδιες αντοχές και δυνατότητες. Πολλές γυναίκες έχουν κατά καιρούς τραυματιστεί προσπαθώντας να... φτάσουν τον καλό τους!


4. Solo is better: Σύμφωνα με την trainer Hannah Williams, το μεγαλύτερο όφελος από την solo προπόνηση είναι ότι μπορείτε να προσαρμόσετε το workout σας, σύμφωνα με το επίπεδό σας και τη φυσική σας κατάσταση, λαμβάνοντας επίσης υπόψη σας τους στόχους σας. Θέλετε να χάσετε βάρος; Θέλετε να αποκτήσετε ευελιξία; Μήπως η ενδυνάμωση είναι ο βασικός σας στόχος; Ζητήστε το από τον γυμναστή σας και επιμείνετε εκεί που πρέπει. Ακολουθήστε το δικό σας ρυθμό και τα αποτελέσματα θα σας επιβραβεύσουν.


5. Επηρεάζεστε πιο εύκολα: Σήμερα ξυπνήσατε και η αλήθεια είναι πως δεν έχετε ιδιαίτερη διάθεση για άσκηση, παρόλα αυτά θα βάλετε τα δυνατά σας και θα σηκωθείτε από τον καναπέ. Και να που έρχεται ο καλός σας και σας πείθει για το αντίθετο. Πού να τρέχετε τώρα και αύριο μέρα είναι! Η επιρροή είναι πολύ σημαντική και τελικά του κάνετε το χατίρι. Θα σας ήταν το ίδιο εύκολο αν είχατε γραφτεί για παράδειγμα τένις και είχατε συγκεκριμένες προπονήσεις ανά βδομάδα. Δε νομίζουμε... Μήπως ήρθε η ώρα να απεξαρτηθείτε λίγο από το σύντροφό σας;

Διαβάστε ακόμα

Με ποια άσκηση καίμε τις περισσότερες θερμίδες;

Το πιο απλό κόλπο για να καις λίπος non stop και να χάσεις γρήγορα τα περιττά κιλά

DPG Network