Υπάρχει κατάλληλη γυμναστική για όλους

Υπάρχει κατάλληλη γυμναστική για όλους

Αρκεί να το θέλουν. 

Σύμφωνα με έρευνες, ορισμένα είδη βίντεο-παιχνιδιών, όπως το Wii Sports της Nintendo,μπορεί να βοηθήσει υπέρβαρους ηλικιωμένους να γίνουν πιο δραστήριοι και να κάψουν θερμίδες.

Η Elizabeth Orsega-Smith,καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο του Delaware, ανέφερε ότι σύμφωνα με μελέτες που έχουν κάνει, τα παιχνίδια αυτά προσφέρουν μία καλή εναλλακτική άσκηση για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, που οι πιθανότητες να ασκηθούν με άλλο τρόπο είναι μηδαμινές, λόγω ηλικιακών, κινητικών ή άλλων προβλημάτων.

Δεδομένου ότι το 40%των ηλικιωμένων γυναικών και το 30% των ηλικιωμένων ανδρών, ηλικίας 70 και άνω, δεν συμμετέχουν σε καμία σημαντική φυσική δραστηριότητα, αυτός ο πληθυσμός, αντιμετωπίζει αυξανόμενα προβλήματα υγείας. Τα παιχνίδια αυτά, προσφέρουν ένα πιο ενεργό και υγιή τρόπο διασκέδασης, και άσκησης, στην κατά τα άλλα καθιστική ζωή τους.

Για να εκτιμηθεί το δυναμικό άσκησης των διαφορετικών παιχνιδιών Wii, οι ερευνητές, εξόπλισαν 24 υπέρβαρους άνδρες και γυναίκες (ηλικίας από 66 έως 78 ετών) με όργανα που φορούσαν στον καρπό τους, και μετρούν τον αριθμό των θερμίδων που έκαιγαν, ενώ έπαιζαν τέτοια παιχνίδια, για μισή ώρα.


Η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι εκείνοι που έπαιξαν μία ξεχωριστή έκδοση μπόουλινγκ του Wii, έκαψαν μεταξύ 20 και 176 θερμίδες κατά τη διάρκεια της άσκησης, αυτοί που έπαιξαν μπέιζμπολ 22 έως 144 θερμίδες, και αυτοί που έπαιξαν τέννις,17 έως 72 θερμίδες.