Αναρωτηθήκατε ποτέ πόσα λεπτά άσκησης μας είναι αρκετά;

Γωγώ Φούντα
Αναρωτηθήκατε ποτέ πόσα λεπτά άσκησης μας είναι αρκετά;

Γιατί και η υπερβολή δε βοήθησε κανένα

Η αλήθεια είναι ότι η καθημερινότητά μας είναι ένας διαρκής αγώνας. Αγωνιζόμαστε για να είμαστε καλοί στη δουλειά μας, στα προσωπικά μας, να βλέπουμε οικογένεια και φίλους, να έχουμε σε μία τάξη τις οικονομικές μας εκκρεμότητες, και φυσικά να προσέχουμε την υγεία και την εξωτερική μας εμφάνιση.

Και τι κάνουν οι περισσότεροι συνήθως όταν θέλουν να έχουν καλή υγεία αλλά και αξιοπρεπή εμφάνιση και φόρμα; Μα φυσικά γυμναστική! Ναι ξέρουμε ότι για πολλούς είναι σχετικά δυσβάστακτη και βαρετή, και ξέρουμε επίσης ότι το να δηλώνουμε ότι θα ξεκινήσουμε γυμναστήριο, απέχει πολύ από το να το κάνουμε, αλλά καλώς ή κακώς, δε γίνεται αλλιώς.

Έχετε αναρωτηθεί όμως πόσες ώρες πρέπει να γυμναζόμαστε μέσα σε μία εβδομάδα προκειμένου να διατηρούμαστε υγιείς; Γιατί καλές οι υπερβολές των stars, δικαίωμά τους άλλωστε, αλλά επειδή οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι και αντιπροσωπευτικά παραδείγματα εμείς σας αποκαλύπτουμε ποια είναι η γνώμη των ειδικών.

Σύμφωνα λοιπόν με ερευνητές,τα κατάλληλα λεπτά άσκησης ώστε να διατηρούμαστε σε φόρμα, είναι 150 λεπτά την εβδομάδα, αν η άσκηση είναι χαλαρή και 75 αν είναι πιο έντονη! Εδώ που τα λέμε, δεν είναι και πολλά.

Διαβάστε ακόμη:

Η ώρα της αλήθειας: Καταρρίπτουμε τους μεγαλύτερους μύθους γύρω από τη γυμναστική

Γυμνάζεστε με φίλο; Δείτε αν είναι ο κατάλληλος για εσάς