Όλοι οι τρόποι για να χάσεις τα κιλά που πήρες την περίοδο της καραντίνας

Όλοι οι τρόποι για να χάσεις τα κιλά που πήρες την περίοδο της καραντίνας

Σύμφωνα με τους ειδικούς.

Η ζωή δεν είναι σε καμία περίπτωση ίδια το τελευταίο διάστημα. Η περίοδος της καραντίνας έχει δημιουργήσει μια σειρά νέων προκλήσεων στην καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, διαταράσσοντας την καθημερινή μας ρουτίνα. Φυσικά αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο στην ψυχική αλλά και σωματική μας υγεία.

Με τα γυμναστήρια και τα fitness στούντιο να παραμένουν κλειστά παράλληλα με την εμφάνιση πολλών συνταγών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι περισσότερες από εμάς έχουν ήδη αποκτήσει μερικά επιπλέον κιλά. Έρευνες έδειξαν πως κατά μέσο όρο πολλές γυναίκες είδαν αύξηση 5-7 κιλών στη ζυγαριά τους. Το περιττό βάρος αυξάνει τον κίνδυνο έκθεσης στον COVID-19, σύμφωνα με τη Δημόσια Υγεία της Αγγλίας. Συγκεκριμένα όσο αυξάνεται ο Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ), τόσες περισσότερες πιθανότητες έχεις να νοσήσεις από Κορονοϊό.

Εμείς βρήκαμε και συγκεντρώσαμε μερικούς εύκολους τρόπους για να απαλλαγείς σωστά από το βάρος που απέκτησες το διάστημα της κατ' οίκον παραμονής. Αρχικά πρέπει να επικεντρωθείς στην πραγματοποίηση αλλαγών στους τέσσερις βασικούς πυλώνες: διατροφή, άσκηση, ύπνος και διαχείριση άγχους.

1) Αύξησε την πρόσληψη πρωτεΐνης

Η κατανάλωση τροφών με μεγάλη περιεκτικότητα πρωτεΐνης συμβάλλει στο αίσθημα κορεσμού και στη διατήρηση της μυϊκής μάζας. Αυγά, άπαχο κρέας, κοτόπουλο και τυρί με χαμηλά λιπαρά είναι μερικές επιλογές που πρέπει να εντάξεις στο διατροφολόγιό σου.

2) Βάλε την άσκηση στη ζωή σου

Αν θέλεις να κάψεις περισσότερες θερμίδες, δοκίμασε ασκήσεις που απαιτούν πολλές μυικές ομάδες να συνεργαστούν ταυτόχρονα. Στο διαδίκτυο θα βρεις πολλά βίντεο με ασκήσεις τα οποία δεν χρειάζονται εξοπλισμό.

3) Κάνε επαρκή ύπνο

Ο ύπνος ενισχύει την παραγωγή της αυξητικής ορμόνης που επισκευάζει τους ιστούς. Απενεργοποίησε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές τουλάχιστον μία ώρα πριν κοιμηθείς και στόχευσε μεταξύ επτά και εννέα ωρών για να διατηρήσεις υψηλά τα επίπεδα ενέργειάς σου.

4) Μείνε μακριά από τη ζάχαρη και το αλκοόλ

Αφαιρώντας τα επεξεργασμένα φαγητά, τα γλυκά και το αλκοόλ από την καθημερινότητά σου, θα δεις άμεση διαφορά στη ζυγαριά. Επίλεξε άφοβα φρέσκα φρούτα, λαχανικά και μερικά ποτήρια κρασί.

Δες επίσης: Με αυτή τη γυμναστική θα χάσετε 500 θερμίδες μέσα σε 30 λεπτά (vid)