Οι σωστές ασκήσεις για να ηρεμεί το σώμα σου μετά από πολλές ώρες εργασίας στον υπολογιστή

Οι σωστές ασκήσεις για να ηρεμεί το σώμα σου μετά από πολλές ώρες εργασίας στον υπολογιστή

Η καθιστική δουλειά επιβαρύνει πάντα τον αυχένα και τη μέση μας.

Είναι καλά τεκμηριωμένο πώς οι σύγχρονοι άνθρωποι κάθονται περισσότερο από ποτέ βιώνοντας καταστροφικές συνέπειες για τον σκελετό αλλά και τον οργανισμό τους γενικότερα. Αυτό, αναπάντεχα, μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα τόσο μυοσκελετικά όσο και ψυχολογικά.

Αν μέσα σε αυτή την περιγραφή αναγνωρίζεις κάπου και τον εαυτό σου, μάθε πως δεν είσαι η μόνη. Με την πανδημία του κορονοϊού να αποτελεί το «κερασάκι στην τούρτα» της υιοθέτησης μιας καθιστικής ζωής, τα πράγματα μάλλον χειροτερεύουν για τη γενιά μας παρά καλυτερεύουν. Αν βρίσκεται κι εσύ σε εργασία εξ αποστάσεως θα έχεις συνειδητοποιήσει πολύ καλά πως οι συχνές κράμπες στη μέση και τα πόδια, τα μουδιάσματα στα άκρα και ο πόνος στον αυχένα είναι καθημερινά συμπτώματα.


https://www.instagram.com/p/COsifQNnLex/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τι λενε οι ειδικοί

Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως οι γυναίκες είναι πιο ευαίσθητες στους πόνους της μέσης σε σχέση με τους άνδρες. Γι' αυτό πρέπει ενισχύσουμε τον κορμό μας για να αποφύγουμε περαιτέρω τραυματισμούς στα πόδια και τη μέση.

H διατροφή και η άσκηση που ακολουθούσε η Marilyn Monroe δεν ήταν τελικά οι αναμενόμενες

Κατ 'αρχάς, βεβαιώσου ότι οι μύες σου είναι ζεστοί. Πώς θα το πετύχεις αυτό; Μα φυσικά κάνοντας μερικές πολύ απλές κινήσεις. Οι «χαιρετισμοί στον ήλιο» που κάνουμε στη yoga είναι η τέλεια άσκηση για να ζεστάνεις τους μύες σου και να αφήσεις την ενέργεια να κυλήσει σε όλα τα μέρη του σώματός σου χωρίς να προκαλέσεις τραυματισμούς.

Δες πώς θα τους πραγματοποιήσεις ακόμα και ανάμεσα σ΄ένα διάλλειμα από το 8ωρο σου...