5 εύκολες ασκήσεις για να ξεκουράσεις τους μύες σου μετά τη γυμναστική

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
5 εύκολες ασκήσεις για να ξεκουράσεις τους μύες σου μετά τη γυμναστική

Αφιέρωσε τουλάχιστον 10 λεπτά από την προπόνηση σου για να «κρυώσεις» και να ξεκουράσεις τους μύες σου.

Όταν κάνουμε γυμναστική, προσέχουμε πάντα (τουλάχιστον αυτό συστήνουν όλοι οι προπονητές και οι γιατροί) να ζεσταίνουμε το σώμα μας πριν ξεκινήσουμε τις ασκήσεις. Τι γίνεται όμως με τις ασκήσεις που σε βοηθούν να «κρυώσεις» τους μύες σου μετά τη γυμναστική και να τους ξεκουράσεις;

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πολλές ασκήσεις που σε βοηθούν μετά τη γυμναστική έτσι ώστε να χαλαρώσεις μετά από μια έντονη προπόνηση. Οι ασκήσεις και οι διατάσεις αυτές μειώνουν την πιθανότητα τραυματισμού, προωθούν τη ροή του αίματος και μειώνουν το άγχος στην καρδιά και στους άλλους μυς.

Γύρισες από διακοπές; Ξεκίνα να περπατάς, το λένε και οι ειδικοί

Επιπλέον, επαναφέρουν τον καρδιακό σου ρυθμό, τη θερμοκρασία του σώματος και τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης στα φυσιολογικά τους επίπεδα, πριν συνεχίσεις τις συνήθεις δραστηριότητες σου.

Αφιέρωσε λοιπόν τουλάχιστον 10 λεπτά από την προπόνηση σου για να «κρυώσεις» τους μύες σου.

Εδώ σου έχουμε 5 τρόπους για να το κάνεις, εύκολα και απλά. Στο χέρι σου είναι ποιες θα συνδυάσεις ώστε να γίνουν η ρουτίνα σου μετά από τη γυμναστική.

Οι σωστές ασκήσεις για να ηρεμεί το σώμα σου μετά από πολλές ώρες εργασίας στον υπολογιστή

Ασκήσεις για όλους

Κάνε αυτές τις ασκήσεις με πιο αργή ταχύτητα και χαμηλότερη ένταση από την κανονική σου προπόνηση. Ανάπνευσε βαθιά ενώ κρυώνει το σώμα σου για να μεταφέρεις οξυγόνο στους μυς σου, να απελευθερώσεις την ένταση και να προωθήσεις τη χαλάρωση.

1. Ελαφρύ τζόκινγκ ή περπάτημα

jogging2

Αυτός είναι ένας από τους πιο απλούς τρόπους για να κρυώσεις τους μύες σου. Κάνε 3 έως 5 λεπτά ελαφρύ τρέξιμο ακολουθούμενο από 3 έως 5 λεπτά γρήγορο περπάτημα.

2. Τέντωσε το άνω κομμάτι του σώματός σου

Από όρθια ή καθιστή θέση, μπλέξε τα δάχτυλά σου και πίεσε τις παλάμες σου προς τα πάνω. Τράβηξε τα χέρια σου πάνω και πίσω όσο μπορείς διατηρώντας μια ευθεία στη σπονδυλική σου στήλη. Στη συνέχεια, τοποθέτησε το αριστερό σου χέρι μπροστά από το δεξί σου και γύρισε τις παλάμες σου αντικριστά, τεντώνοντας τα χέρια σου πάνω και πίσω. Επανάλαβε στην αντίθετη πλευρά.

3. Τέντωσε τη μέση σου

Καθιστή στο πάτωμα, μπορείς να κάνεις τη στάση της Paschimottanasana, όπως λέγεται στη yoga. Κάθισε με τα πόδια τεντωμένα μπροστά και σιγά σιγά σήκωσε τα χέρια σου. Τοποθέτησε τα χέρια σου στα πόδια ή στο πάτωμα. Δες στο video πώς μπορείς να την κάνεις σωστά.



4. Κάνε την άσκηση που θα χαλαρώσει τα πόδια σου

Γνωστή στη yoga και ως Apanasana, η άσκηση αυτή φέρνει τα πόδια στο στήθος με επαναλήψεις. Είναι χαλαρωτική και βοηθά τα σημεία των ποδιών που έχουν μπλοκαριστεί, να ηρεμήσουν. Στο video θα δεις πώς θα την κάνεις.



5. Η ιδανική άσκηση για την πλάτη

Όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο, η στάση του παιδιού είναι η καλύτερη για τη χαλάρωση όλων των μυών της πλάτης. Δοκίμασέ τη και θα καταλάβεις γιατί.