Δυσκολεύεσαι ν' ανεβείς σκάλες; 4 εύκολες ασκήσεις για να ενδυναμώσεις τα πόδια σου

Ιωάννα Τζανή
Δυσκολεύεσαι ν' ανεβείς σκάλες; 4 εύκολες ασκήσεις για να ενδυναμώσεις τα πόδια σου

Ξεκίνα να τις εφαρμόζεις για να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη!

Ένα από τα πιο υποτιμημένα οφέλη της γυμναστικής είναι ο τρόπος με τον οποίο μας βοηθά να φέρνουμε εις πέρας καθημερινές και φαινομενικά απλές δραστηριότητες, όπως το ανέβασμα μιας σκάλας, το οποίο για να επιτευχθεί απαιτεί μυϊκή δύναμη, κινητικότητα, συντονισμό και ισορροπία.

Εάν αισθάνεσαι αστάθεια, πόνο ή ενόχληση κάθε φορά που ανεβαίνεις σκάλες, υπάρχουν μερικές ασκήσεις που μπορείς να εντάξεις στην προπόνησή σου προκειμένου να διευκολύνεις τη ζωή σου.

varakia3

Η Νο1 άσκηση γυμναστικής για δυνατό κορμό και μακροζωία

Δε χρειάζεται να κάνεις έντονες ή πολύπλοκες ασκήσεις. Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά απ' όσο φαντάζεσαι και έχουν να κάνουν με το χτίσιμο των μυών του κάτω μέρους του σώματος και την κινητικότητα στις αρθρώσεις και στα γόνατα - κάτι που χρειάζεσαι για να ανεβοκατεβαίνεις σκαλιά χωρίς προβλήματα ή πόνο. Η ισορροπία παίζει, επίσης, πολύ σημαντικό ρόλο.


https://www.instagram.com/p/CGTbnPsno1Z/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Επειδή το ανέβασμα σκαλοπατιών ουσιαστικά εκτελείται με ένα πόδι τη φορά, σημαίνει ότι κάθε πόδι πρέπει να είναι αρκετά δυνατό για να σηκώνει το βάρος ολόκληρου του σώματός μας», εξηγεί η φυσικοθεραπεύτρια Megan-Marie Delegas.

Κάθε σημείο του κάτω μέρους του σώματός σου εμπλέκεται στο ανέβασμα σκαλοπατιών – τόσο οι μεγάλοι μύες όπως ο τετρακέφαλος, οι μηριαίοι και οι γλουτιαίοι, που τροφοδοτούν το μεγαλύτερο μέρος της κίνησης, όσο και οι μύες στους αστραγάλους και τα δάχτυλα των ποδιών σου, που είναι απαραίτητοι όταν πιέζεις κάθε πόδι.

Οι παρακάτω ασκήσεις ενισχύουν και αυξάνουν την κινητικότητα σε όλα αυτά τα μέρη του σώματος, ενώ θα σε βοηθήσουν να έχεις περισσότερη ισορροπία.

#1. Καθίσματα



Τα καθίσματα αποτελούν μια θεμελιώδη άσκηση σε οποιοδήποτε πρόγραμμα γυμναστικής, καθώς στοχεύουν σε κάθε μυ του κάτω μέρους του σώματος με τρόπο που μπορεί ταυτόχρονα να βελτιώσει το εύρος κίνησης κάθε κύριας άρθρωσης, όπως οι γοφοί, τα γόνατα και οι αστράγαλοι.

#2. Προβολές



Οι προβολές εστιάζουν στην ενδυνάμωση των μυών στους γλουτούς και στα πόδια, ενώ βοηθούν πολύ στην ισορροπία και τον συντονισμό.

#3. Γέφυρα γλουτών με ένα πόδι



Η γέφυρα γλουτών με ένα πόδι εκπαιδεύει την κίνηση ισχίου-άρθρωσης και ενισχύει τους μύες που περιβάλλουν τους γοφούς. Για να ανεβαίνουμε εύκολα τις σκάλες, χρειαζόμαστε ένα πραγματικά δυνατό σύστημα ισχίου, επομένως αυτή η άσκηση είναι εξαιρετική για την ενδυνάμωσή του.

#4. Στατικό τρέξιμο



Το στατικό τρέξιμο είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να χτίσεις και να διατηρήσεις την ελαστικότητα στους τένοντες και την ισχύ μέσω των μυών, ενώ ο καρδιακός σου ρυθμός θα αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: