Η Νο1 άσκηση γυμναστικής για δυνατό κορμό και μακροζωία

Μαρία Ροδίτη
Η Νο1 άσκηση γυμναστικής για δυνατό κορμό και μακροζωία

Μια άσκηση και δυο βαράκια αρκούν για να έχεις ένα δυνατό σώμα σε κάθε ηλικία!

Τι ζητάμε όλοι οι άνθρωποι; Να μεγαλώνουμε, να είμαστε υγιείς και λειτουργικοί κάθε μέρα και να ευχαριστιόμαστε τον χρόνο που περνά. Εμείς οι γυναίκες… θέλουμε και κάτι περισσότερο. Να μεγαλώνουμε όμορφα, να έχουμε μια ωραία, υγιή εμφάνιση για να μπορούμε να χαμογελάμε πιο πολύ.

Αν αυτό σκέφτεσαι κι εσύ, σου έχω τη λύση! Υπάρχει μια και μοναδική άσκηση γυμναστικής που θα σε βοηθήσει να τα πετύχεις όλα αυτά και... όχι μόνο. Θα κάνει τον κορμό και τα χέρια σου πιο δυνατά, αλλά θα δημιουργήσει και μεγαλύτερη σταθερότητα στους ώμους σου και άρα σε όλο σου το σώμα.

workout nysta

Πώς δεν θα νυστάζεις μετά από κάθε προπόνηση; Πίνε νερό και φάε σωστά

Πώς θα κάνεις την άσκηση Offset Waiter's Carry

Τα μόνα αξεσουάρ γυμναστικής που θα χρειαστείς για την άσκηση offset waiter's carry είναι δύο βαράκια. Πάρε τα βαράκια και σήκωσε το δεξί χέρι ψηλά και το αριστερό χέρι κράτησέ το κάτω, παράλληλα στο σώμα σου.

Τώρα περπάτησε με στητό κορμί ευθεία για 30 δευτερόλεπτα. That’s it! Επανάλαβε την άσκηση αλλάζοντας τη θέση των χεριών σου.

Αν κάνεις αυτήν την άσκηση 3 φορές την εβδομάδα, θα δεις πραγματικά μεγάλη διαφορά τόσο στο σώμα σου, όσο και στην αντοχή σου! Do it, girl!



Extra tip: Για καλύτερα αποτελέσματα, μπορείς να χρησιμοποιείς ένα βαράκι περισσότερων κιλών στο χέρι που βρίσκεται παράλληλα με το σώμα σου!

Γιατί αυτή η άσκηση σού υπόσχεται… ότι θα μεγαλώνεις ωραία

#1 Είναι εξαιρετική για την υγεία των ώμων

Το να κρατάς ένα βαράκι πάνω και ένα κάτω ενώ συγχρόνως περπατάς αποτελεί… πρόκληση για τους ώμους, καθώς ενεργοποιεί τους μυς της περιοχής. Έτσι, δημιουργείται σταθερότητα στο σημείο και μειώνονται τα μυοσκελετικά προβλήματα.

#2 Ενδυναμώνει τη λαβή

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι αποκτάς περισσότερη δύναμη στα χέρια και στους πήχεις με αποτέλεσμα να μπορείς να γραπώνεις και να κρατάς δυνατά οτιδήποτε. Και όχι μόνο! Η μυϊκή δύναμη αυτή σχετίζεται άμεσα με μειωμένο κίνδυνο θανάτου από καρδιακή νόσο ή από οποιαδήποτε άλλη αιτία.



#3 Αποκτάς ισορροπία

Ασκήσεις με βάρη και εναλλαγές ποδιών σε αναγκάζουν να «δουλέψεις» περισσότερο με το σώμα σου και άρα να αποκτήσεις μεγαλύτερη ισορροπία καθώς περπατάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ