Πώς θα πείσεις τον εαυτό σου να γυμναστεί ακόμα κι όταν το σώμα σου δε συνεργάζεται

Πώς θα πείσεις τον εαυτό σου να γυμναστεί ακόμα κι όταν το σώμα σου δε συνεργάζεται

Απλοί τρόποι για να παραμείνεις σε κίνητρο.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να βάλουμε τη γυμναστική στη ζωή μας, όμως πολλές από εμάς τείνουμε να τους αγνοούμε για να κάνουμε πιο... διασκεδαστικά πράγματα.

Αν σκέφτηκες κατευθείαν «μα η γυμναστική είναι διασκεδαστική»... σου αξίζουν συγχαρητήρια! Για τις υπόλοιπες όμως, το να βρούμε ένα κίνητρο για να μην παραλείπουμε τις προπονήσεις μας, μπορεί να είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο.

Βγες από το γυμναστήριο γιατί έχεις πολλούς λόγους να βάλεις τις outdoor ασκήσεις στη ζωή σου

Εγώ προσωπικά έχω δοκιμάσει πολλές διαφορετικές τεχνικές όλα αυτά τα χρόνια, αλλά μόνο οι παρακάτω ήταν πραγματικά αποτελεσματικές!

#1. Δημιούργησε έναν χώρο προπόνησης ο οποίος σε εμπνέει

Ένα πράγμα που σίγουρα δε λειτουργεί ενθαρρυντικά είναι να προσπαθείς να γυμναστείς σε μια μικρή γωνία του σπιτιού σου ή σε ένα δωμάτιο που είναι γεμάτο ρούχα στο πάτωμα. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να δημιουργήσεις στο σπίτι σου έναν χώρο τακτοποιημένο και όσο το δυνατόν πιο ευρύχωρο, που θα σε εμπνέει να γυμνάζεσαι και να περνάς χρόνο μέσα σε αυτόν.

#2. Φτιάξε έναν πίνακα επιβράβευσης

Ναι, όπως κάναμε όταν ήμασταν παιδιά! Μπορεί να σου φανεί ανόητο στην αρχή, αλλά το να μπορείς να δεις ποιες ημέρες έκανες γυμναστική και να επιβραβεύσεις τον εαυτό σου για αυτό, θα σου δώσει ένα παραπάνω κίνητρο για να προπονηθείς.

#3. Κράτα... ημερολόγιο

Ένα αρχείο καταγραφής του πώς νιώθουμε τις ημέρες που γυμναζόμαστε, σε σύγκριση με τις ημέρες που δεν κάνουμε προπόνηση, βοηθά πάντα στο να βρούμε ένα επιπλέον κίνητρο.

Cover photo: @endlesslyloveclub