Είσαι πιασμένη από τη γυμναστική; Αυτές είναι οι καλύτερες διατάσεις για κάθε μέρος του σώματός σου

Είσαι πιασμένη από τη γυμναστική; Αυτές είναι οι καλύτερες διατάσεις για κάθε μέρος του σώματός σου

Κάνε αυτές τις διατάσεις για να ανακουφιστείς από τον πόνο στους μύες και τις αρθρώσεις.

Εάν είσαι πιασμένη από τη γυμναστική και θέλεις να ανακουφίσεις τους μύες και τις αρθρώσεις σου, το stretching είναι η καλύτερη λύση. Σύμφωνα με τη γυμνάστρια Amanda Freeman, «οι στοχευμένες διατάσεις μπορούν να μειώσουν τον πόνο στον αυχένα, τους ώμους, τη μέση και τους γοφούς όταν συνοδεύονται από προσεκτική αναπνοή και χαλάρωση».

Βέβαια, είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι οι διατάσεις δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως η μοναδική λύση για τους πόνους του σώματος. Αντίθετα, το stretching είναι ένας τρόπος για να σε κάνει πιο δυνατή συνολικά.

Οι γυναίκες με τέλεια στάση σώματος κάνουν καθημερινά 5 συγκεκριμένες ασκήσεις

Παρακάτω θα βρεις τις ιδανικες διατάσεις για κάθε μέρος του σώματός σου.

dane-wetton-t1NEMSm1rgI-unsplash.jpg

1. Λαιμός

Όταν νιώθεις κάποιον πόσο στο λαιμό σου, ένα απλό τέντωμα του κεφαλιού σου από τη μία πλευρά στην άλλη και μετά προς τα εμπρός είναι ιδανικό. Ξεκίνα γέρνοντας απαλά και αργά το κεφάλι σου προς τα αριστερά, επανάλαβε στη δεξιά πλευρά και, στη συνέχεια, γείρε το κεφάλι σου προς τα κάτω για να τεντώσεις το πίσω μέρος του λαιμού σου.

2. Στήθος

Για να απαλύνεις τον πόνο από τον θωρακικό μυ, ξεκίνα με τα χέρια τεντωμένα μπροστά στο ύψος του στήθους σου, με τις παλάμες των χεριών σου να κοιτάζουν η μία την άλλη. Στη συνέχεια, σύρε τα χέρια σου όσο πιο πίσω μπορείς και κράτησέ τα προς τα πάνω για περίπου δύο δευτερόλεπτα πριν τα επαναφέρεις. Κάνε 10 επαναλήψεις.

3. Μηροί και γλουτοί

Για μια ολοκληρωμένη διάταση που περιλαμβάνει τόσο τους μηριαίους και τους γλουτούς όσο και το κάτω μέρος της πλάτης, αγκάλιασε τα γόνατά σου. Ξεκίνα ξαπλώνοντας ανάσκελα με τα γόνατα λυγισμένα και τις πατούσες να ακουμπούν ζστο πάτωμα. Στη συνέχεια, σήκωσε τα γόνατα προς το στήθος σου, βάζοντας τα χέρια σου πίσω από τα γόνατά σου για να τα τραβήξεις πιο κοντά. Κράτησε για δύο δευτερόλεπτα πριν επαναφέρεις τα πόδια σου στην αρχική τους θέση. Επανάλαβε 10 φορές.

4. Μέση

Το τέντωμα της μέσης είναι αρκετά απλό. Απλά λύγισε τη μέση σου από κάθε πλευρά.

5. Πλάτη

Για να ανακουφιστείς από το πιάσιμο στην πλάτη σου, τύλιξε τα χέρια γύρω από το σώμα σου σαν να αγκαλιάζεις τον εαυτό σου και μείνε για μερικά δευτερόλεπτα.