Σε ένα παγκάκι στο πάρκο μπορείς να κάνεις 5 ασκήσεις και να αποκτήσεις τους πιο σφιχτούς γλουτούς

Μαρία Ροδίτη
Σε ένα παγκάκι στο πάρκο μπορείς να κάνεις 5 ασκήσεις και να αποκτήσεις τους πιο σφιχτούς γλουτούς

Δεν χρειάζεσαι κανέναν απολύτως εξοπλισμό για να γυμνάσεις τους γλουτούς σου.

Στη διάρκεια της πανδημίας έγινε super hot η γυμναστική σε πάρκα και άλση. Ήταν, βλέπεις, μια διέξοδος από τους τέσσερις τοίχους του σπιτιού και τον ατέλειωτο εγκλεισμό. Αυτή η τάση φαίνεται ότι θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα για αρκετούς λόγους.

Και γιατί όλοι λίγο-πολύ φοβόμαστε τους κλειστούς χώρους, αλλά και γιατί η γυμναστική σε εξωτερικό χώρο σε φέρνει πιο κοντά στη φύση, όπως και να το κάνουμε. Αν, λοιπόν, θέλεις κι εσύ να ασκηθείς έξω στη γειτονιά σου, μπορείς να το κάνεις και, μάλιστα, χωρίς εξοπλισμούς. Το παγκάκι του πάρκου αρκεί για να σφίξεις πολύ γρήγορα τους γλουτούς σου και γενικά το κάτω μέρος του σώματός σου. Έτοιμη για workout;

4 ασκήσεις που μπορείς να κάνεις με ένα pilates ring καθώς βλέπεις τηλεόραση

Οι 5 ασκήσεις στο παγκάκι για τέλειους γλουτούς

Κάνε 30 επαναλήψεις σε κάθε άσκηση, 2-3 γύρους με 15 δευτερόλεπτα διάλειμμα την κάθε φορά και πολύ σύντομα θα δεις τη διαφορά στο σώμα σου.

BENCH_WORKOUT.jpg

Κλωτσιές προς τα πίσω

Στήριξε τα χέρια σου στην πλάτη από το παγκάκι και ξεκίνα να κλωτσάς προς τα πίσω το κάθε πόδι. Φρόντισε να έχεις ίσιο και στητό κορμό και να κλωτσάς αργά και σταθερά, όχι γρήγορα.

Πλευρικοί κύκλοι ποδιών

Στάσου στο πλάι και στηρίξου με το ένα χέρι στο παγκάκι. Με το πόδι που είναι από την έξω πλευρά κάνε κύκλους για 30 δευτερόλεπτα. Άλλαξε πλευρά και κάνε πάλι το ίδιο.

pagkaki.jpg

Squats

Στάσου μπροστά από το παγκάκι με πλάτη, τοποθέτησε το ένα σου πόδι λυγισμένο πάνω στο παγκάκι και ξεκίνα τα squats. Φρόντισε το άλλο πόδι να σχηματίζει γωνία 90 μοιρών.

Πηδηματάκια

Βάλε τα χέρια σου πάνω στο κάθισμα στο παγκάκι, χαμήλωσε το σώμα σου και ξεκίνα τα πηδηματάκια για 30-45 δευτερόλεπτα.

Step up

Στάσου μπροστά από το παγκάκι και ξεκίνα να ανεβοκατεβαίνεις σε αυτό. Σκέψου το σαν να ανεβοκατεβαίνεις σκάλες.