Χαμηλής έντασης προπόνηση με γρήγορα αποτελέσματα; Γίνεται αλλά μόνο με το Wall Pilates

Μαρία Ροδίτη
Χαμηλής έντασης προπόνηση με γρήγορα αποτελέσματα; Γίνεται αλλά μόνο με το Wall Pilates

Ξέχνα το κλασικό Pilates και βάλε στη ζωή σου το Wall Pilates: το workout που θα ωφελήσει τη σωματική και ψυχική υγεία σου στο έπακρον και που δεν θα πλήξει… το πορτοφόλι σου.

Big fan του Pilates εδώ! Πραγματικά, δεν νομίζω ότι έχει υπάρξει άλλος άνθρωπος που να έχει λατρέψει ή να έχει εκθειάσει σε φίλους και γνωστούς το Pilates όσο εγώ. Με πόρωσε από την πρώτη στιγμή που το δοκίμασα, προσπαθώ να κάνω Pilates όσο πιο συχνά μου δίνεται η ευκαιρία και μπορώ με βεβαιότητα να σου πω ότι κάνει θαύματα.

Γράμμωση βλέπεις μέσα σε έναν μήνα (ναι, κι όμως)… Όσο για την ψυχική ανάταση που νιώθεις; Δεν μπορώ να σου την περιγράψω. Πρόκειται, βέβαια, για ένα ακριβό sport, ειδικά αν μιλάμε για Pilates reformer. Κι επειδή καταλαβαίνω ότι μπορεί να μην μη θέλεις να ξοδευτείς για ένα είδος γυμναστικής, σου έχω τη λύση για το σπίτι. Και σε πιο εύκολη εκδοχή. Ποια είναι αυτή; Το Wall Pilates. Μια προπόνηση χαμηλής έντασης (ναι, δεν θα σου βγει η γλώσσα), με γρήγορα αποτελέσματα, που χαρίζει συγχρόνως ψυχική ευεξία.

Κάνε pilates για να συνέλθεις πιο γρήγορα από τον Covid19 – Τα οφέλη στο αναπνευστικό σύστημα

Τι ακριβώς είναι το Wall Pilates

Εκτός από ένα χαλάκι ή αλλιώς Pilates mat, για να κάνεις Wall Pilates δεν χρειάζεσαι απολύτως τίποτα. Παρά μόνο έναν τοίχο στο σπίτι. Γιατί εκεί θα κάνεις όποια άσκηση γίνεται κανονικά στο έδαφος.

Θα στηριχτείς στον τοίχο, δηλαδή, για να κάνεις σανίδα, για να κάνεις γέφυρα ή κοιλιακούς, ποδήλατο, βαθιά καθίσματα ή ασκήσεις στο πλάι, ακόμα και push-ups.

Παρακάτω, θα δεις μερικά YouTube videos με προτεινόμενες προπονήσεις και… καλή επιτυχία. 10-20 λεπτά προπόνηση 3 φορές την εβδομάδα αρκεί για να δεις το σώμα σου να αλλάζει, την ψυχολογία σου στα καλύτερά της και εσένα να μην τα «φτύνεις» σε κάθε workout.

Για να πάρεις μια ιδέα για το τι είναι το Wall Pilates

Αν θέλεις να εστιάσεις στον κορμό, τους τετρακέφαλους και τους γλουτούς

Αν θέλεις να δυναμώσεις τους κοιλιακούς

Αν θέλεις να γυμνάσεις το πάνω μέρος του σώματος

Αν θέλεις ένα full-body workout