Για να κάψεις λίπος πριν την παραλία βάλε στη ρουτίνα σου 4 μόνο δραστηριότητες

Για να κάψεις λίπος πριν την παραλία βάλε στη ρουτίνα σου 4 μόνο δραστηριότητες

Οι καλύτερες προτάσεις για να κάψεις θερμίδες και λίπος ώστε να είσαι απόλυτα fit φέτος στην παραλία.

Διανύουμε τις πρώτες εβδομάδες του Ιουνίου και καθημερινά η θερμοκρασία αυξάνεται αισθητά. Αρκετές από εμάς έχουν ήδη επενδύσει στα αγαπημένα τους μαγιό για αυτή τη σεζόν, τα οποία θα φορούν ξανά και ξανά στις παραλίες της πρωτεύουσας.

Το #bikinibody για το οποίο «παλεύαμε» όλο τον χρόνο μπορεί να μην είναι ακόμη ορατό στον καθρέφτη, δεν υπάρχει ωστόσο κανένας λόγος ανησυχίας. Μερικές στοχευμένες προπονήσεις αρκούν για να κάψεις θερμίδες, λίπος και να αποκτήσεις την πιο fit πλευρά του εαυτού σου.

Αν λοιπόν ψάχνεις έναν νέο τρόπο απώλειας βάρους, υπάρχουν αρκετές προπονήσεις που επικεντρώνονται στο κάψιμο θερμίδων και σε βάθος χρόνου θα βοηθήσουν σημαντικά να απαλλαγείς από τα περιττά κιλά.

Η καλύτερη ώρα να γυμναστείς είναι και το «κλειδί» για μακροζωία

4 δραστηριότητες που ενισχύουν το κάψιμο λίπους

«Στόχος είναι να βρεις μια δραστηριότητα που αγαπάς και θες να την κάνεις συνεχώς», εξηγεί στο eatthis.com η Amy Goodson, αθλητική διατροφολόγος και βραβευμένη συγγραφέας του βιβλίου «The Sports Nutrition Playbook».

Αν θέλεις να χάσεις κιλά δώσε έμφαση στη διατροφή σου και προσπάθησε να καταναλώνεις υγιεινά γεύματα, δημιουργώντας παράλληλα μικρό έλλειμμα θερμίδων. Εμείς σήμερα βρήκαμε και συγκεντρώσαμε για εσένα 4 δραστηριότητες που έχει αποδειχθεί ότι καίνε τις περισσότερες θερμίδες και σε βοηθούν να χάσεις βάρος, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

1) Κολύμπι

Η κολύμβηση είναι ένα ατομικό άθλημα που γυμνάζει όλο το σώμα. Σύμφωνα με το WorldHealth, σε μόλις 30 λεπτά προπόνησης, μπορείς να κάψεις από 367 έως 404 θερμίδες.

2) Zumba

Για όσους αναζητούν μια διασκεδαστική ομαδική άσκηση, η Zumba είναι μια εξαιρετική επιλογή. Κατά τη διάρκεια ενός ωριαίου μαθήματος Zumba, είναι πιθανό να κάψεις κατά μέσο όρο 500 έως 800 θερμίδες.

3) Μπάσκετ

Το μπάσκετ συνδυάζει τις κινήσεις άλματος και την προπόνηση με αντίσταση με αποτέλεσμα να είναι μια εξαιρετική προπόνηση για ολόκληρο το σώμα. Οι θερμίδες που καις παίζοντας μπάσκετ εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες ωστόσο κατά μέσο όρο καις 548-728 θερμίδες την ώρα.

4) Cycling

Αυτή η δημοφιλής άσκηση έχει αρκετά οφέλη για την υγεία εκτός από την απώλεια βάρους. Μελέτες έχουν δείξει ότι το ποδήλατο μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ικανότητα του ατόμου, να αυξήσει την ευαισθησία στην ινσουλίνη και να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, καρκίνου, ακόμη και θανάτου.

Από αρχάριους έως επαγγελματίες, η Harvard Health Publishing αναφέρει ότι όποιος συμμετέχει σε αυτό το είδος προπόνησης θα μπορούσε να κάψει 210 έως 441 θερμίδες κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας ποδηλασίας 30 λεπτών, ανάλογα με το βάρος και την ένταση της προπόνησης.

Πηγή κεντρικής: pexels.com