Δείτε κι εσείς και το σώμα σας μια άσπρη μέρα

Δείτε κι εσείς και το σώμα σας μια άσπρη μέρα

Κάντε σκι στο βουνό.

Τώρα που αποφάσισε ο χειμώνας να μας επισκεφτεί επιτέλους και να χιονίσει, τουλάχιστον στα βουνά μας, μπορείτε να γυμναστείτε αλλά και να διασκεδάσετε κάνοντας σκι.

Το σκι βέβαια είναι ένα σπορ υψηλών απαιτήσεων. Υποβάλει το σώμα σας σε επαναλαμβανόμενες πιέσεις και σε επίπονες προσπάθειες , σε κρύο περιβάλλον και σε μεγάλο υψόμετρο. Όσο καλύτερα προετοιμασμένοι είστε από άποψη φυσικής κατάστασης, κι όσο περισσότερο ενημερωμένοι γύρω από τα τεχνικά μυστικά του συγκεκριμένου σπορ, τόσο πιο πολύ θα το ευχαριστιέστε. Θα κάνετε σκι (και ταυτόχρονα θα γυμνάζεστε )για ώρες , χωρίς καν να το καταλάβετε.

Οι μυς που χρησιμοποιείτε περισσότερο κάνοντας σκι , είναι αυτοί των ποδιών και ιδιαίτερα οι δικέφαλοι και οι τετρακέφαλοι. Χρησιμοποιούνται επίσης οι κοιλιακοί μυς που ελέγχουν τη θέση του σώματος , καθώς και οι τρικέφαλοι των χεριών λόγω της χρήσης των μπαστουνιών.

Όπως ισχύει με όλων των ειδών τις ασκήσεις και τα αθλήματα, θα πρέπει να κάνετε πάντα προθέρμανση,(περπατώντας με ή χωρίς τα πέδιλα του σκι ή κατεβαίνοντας μια πολύ εύκολη πίστα) έτσι ώστε να λειτουργήσει το κυκλοφοριακό σας. κάνοντάς τους μυς να χαλαρώσουν και να ζεσταθούν. Με τον τρόπο αυτό θα μειώσετε και τον κίνδυνο τραυματισμού.