Gyrotonic, γυμναστική και φυσιοθεραπεία μαζί

Gyrotonic, γυμναστική και φυσιοθεραπεία μαζί

'Ο,τι χρειάζεστε μετά από μία καθιστική μέρα στο γραφείο.

Το gyrotonic είναι μια μέθοδος εναλλακτικής γυμναστικής που αναπτύχθηκε από τον Juliu Horvath τη δεκαετία του '80, με βάση τις αρχές της ενόργανης γυμναστικής, της κολύμβησης, του μπαλέτου και της γιόγκα, μέσω των οποίων ενεργοποιούνται οι βασικές μυϊκές ομάδες με αλληλένδετο και ολοκληρωμένο τρόπο. Η μοναδικότητα του οφείλεται στο γεγονός ότι κάνει ταυτόχρονα διάταση και ενδυνάμωση των μυών με την καταβολή ελάχιστης προσπάθειας, καθώς και αυξάνει το εύρος και βελτιώνει το συντονισμό των κινήσεων.

Όλη η μέθοδος βασίζεται Gyrotonic Expansion System, που είναι ένα πολυμηχάνημα, καθώς και στη χρήση στρωμάτων και ειδικών σκαμπό. Σε κάθε περίπτωση , είναι απαραίτητη η παρουσία του κινησιολόγου, έτσι ώστε να υποδεικνύει τη σωστή στάση, να σας τεντώνει ακόμα περισσότερο και να σας κάνει ταυτόχρονα μαλάξεις στο σώμα. Σημαντικό ρόλο παίζει και το να αναπνέετε βαθιά.

Επειδή περιλαμβάνει πολλά ανοίγματα του στέρνου και τεντώματα του αυχένα και της ωμοπλάτης, είναι ιδανική γυμναστική για όσους περνάνε πολλές ώρες ακίνητοι, μπροστά σε υπολογιστή, γι'αυτό ακόμα και έπειτα από ένα μόνο μάθημα, θα αισθανθείτε σαν να έχετε απαλλαγεί από μεγάλο βάρος, κυρίως στην περιοχή του αυχένα.

Το Gyrotonic χρησιμοποιείται παγκοσμίως με μεγάλη επιτυχία από αθλητές, χορευτές , φυσιοθεραπευτές και χειροπράκτες – κατά το στάδιο αποκατάστασης τραυματισμών – καθώς και για τη διατήρηση καλής σωματικής κατάστασης από ανθρώπους κάθε ηλικίας.

Μήπως ήρθε κι η σειρά σας να δοκιμάσετε;