Tips για αρχάριες στο fitness

Tips για αρχάριες στο fitness

5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε μετά τη γυμναστική

1. Μην παραλείπετε το stretching για να κερδίσετε λίγο χρόνο.
Είναι πολύ βασικό κομμάτι του προγράμματός σας γιατι βοηθάει την καρδιά να επιστρέψει στους κανονικούς σφιγμούς της και επιπλέον, προστατεύει το σώμα από τραβήγματα και τραυματισμούς. Αν βλέπετε πως ο χρόνος δεν σας φτάνει για να κάνετε και stretching, αυξήστε την ένταση της άσκησης δέκα λεπτά πριν τελειώσετε και κάντε stretching για πέντε λεπτά. Ακόμα καλύτερα, προσπαθήστε να πάτε στο γυμανστήριο 15 λεπτά πιο νωρίς ώστε να έχετε στο τέλος την άνεση να κλείσετε τον κύκλο της άσκησής σας με το stretching.

2. Μην μένετε με το ιδρωμένο outfit
Εκτός από τους προφανείς λόγους, μπορεί να προκληθούν μύκητες ή ακμή στο σώμα. Πάντα, λοιπόν, να έχετε μαζί σας καθαρά ρούχα για να αλλάξετε, συμπεριλαμβανομένων και εσωρούχων και αν υπάρχει η δυνατότητα και ο χρόνος κάντε ένα ντους προηγουμένως.

3. Μην κρατάτε τυλιγμένο το yoga mat
Στα σκοτεινά και υγρά μέρη αναπτύσσονται μύκητες και δεν θέλετε να ξαπλώσετε πάνω τους στο επόμενο μάθημα... Οπότε, επιστρέφοντας σπίτι, σκουπήστε το με ένα νωπό πανάκι και κρεμάστε το σε μια καρέκλα να στεγνώσει καλά.

4. Μην πιάνετε το πρόσωπό σας
Μικρόβια και βακτήρια παραμονεύουν -ακόμα και όταν οι κανόνες υγιεινής τηρούνται στο ακέραιο. Οπότε είναι προφανές γιατί πρέπει να αποφεύγετε να πιάνετε το πρόσωπό σας ενώ χρησιμοποιείτε τα όργανα του γυμναστηρίου, για παράδειγμα. Έχετε πάντα μαζί σας μια καθαρή πετσέτα από το σπίτι, για να σκουπίζετε το πρόσωπό σας και αμέσως μόλις τελειώσετε τη γυμναστική φροντίστε να πλύνετε τα χέρια σας ή χρησιμοποιείστε τα ειδικά αντιμικροβιακά gel,

5. Μην ανταμείβετε τον εαυτό σας με θερμιδικές βόμβες
Τι νόημα έχει να πάρετε πίσω όλες τις θερμίδες που κάψατε, και παραπάνω; Αντ'αυτού, επιλέξτε ένα υγιεινό σνακ που θα σας προσφέρει τους υδατάνθρακες και τις πρωτείνες που χρειάζεστε αλλά και θα καλύψει την όρεξή σας για κάτι γλυκό, όπως ένα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και φρέσκα φρούτα.