10 cool sports για να «χτυπήσετε» τη ζέστη!

10 cool sports για να «χτυπήσετε» τη ζέστη!

Η γυμνάστρια και personal trainer Χριστίνα Πανταζοπούλου μας δείνει τις πιο δροσερές και fit εναλλακτικές για να γυμναστούμε διασκεδάζοντας, ακόμα και μέσα στον καύσωνα.

Ο υδράργυρος έχει ανέβει επικίνδυνα αλλά δεν θα το βάλουμε κάτω γιατί ακόμα και με αυτό τον καιρό υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές για να συνεχίσετε να γυμνάζεστε -και να το διασκεδάζετε. Σας παρουσιάζουμε 10 δροσερά αθλήματα- δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε δίπλα ή μέσα στο νερό. Τι πιο COOL!

  1. Aqua gym. Μπορείτε να το βρείτε σε μεγάλα γυμναστήριο ή health clubs, σε ξενοδοχεία ακόμα και σε παραλίες. Η άσκηση είναι αερόβια αλλά περιλαμβάνει και ασκήσεις ενδυνάμωσης με ειδικό εξοπλισμό. Μπορείτε όμως να μάθετε κάποιες κινήσεις και να τις εκτελέσετε μόνοι σας στην θάλασσα.
  2. Swimming. Προσοχή, πρέπει να κολυμπήσετε συνεχόμενα για τουλάχιστον 20'-30' για να πείτε ότι γυμναστήκατε και όχι να τσαλαβουτάτε στην ακτή και μετά ηλιοθεραπεία!
  3. Beach volley. Δύσκολο και τεχνικό άθλημα, αλλά με μεγάλη απώλεια θερμίδων. Δυναμώνει χέρια πλάτη, πόδια, γλουτούς και φυσικά κοιλιακούς. Τα πάντα δηλαδή.
  4. Beach soccer. Ποδόσφαιρο στην άμμο. Πολύ επίκαιρο και λόγο του Euro που είναι ακόμα σε εξέλιξη. Δεν θα το πρότεινα για τις κοπέλες γιατί αφενός έχει πολλούς τραυματισμούς, αφετέρου δεν είναι και ό, τι καλύτερο σαν εικόνα να σέρνεστε στην άμμο κορίτσια. Αλλά όπως λένε, περί ορέξεως...
  5. Surfing. Προσπαθούμε να ισορροπήσουμε με μια σανίδα στην επιφάνεια του νερού. Συνήθως γίνεται στον ωκεανό, αλλά μπορεί να γίνει και στις δικές μας θάλασσες αρκεί να έχει κύμα. Πολύ δυνατό για γλουτούς, πόδια και κοιλιακούς.
  6. Wind surfing. Με τόσες επιτυχίες του Νίκου Κακλαμανάκη θα μπορούσε να ανακηρυχτεί και εθνικό μας άθλημα! Πάλι ισορροπούμε σε πλατφόρμα αλλά αυτή τη φορά κρατάμε και πανί. Χρησιμοποιούμε την δύναμη του ανέμου για να κινηθούμε. Πάρα πολύ καλή άσκηση για όλο το σώμα.
  7. Kite surfing. Για όσους δεν καλύφθηκαν με τα παραπάνω surfing υπάρχει και το kite surfing. Θα το χαρακτήριζα περιπετειώδες έως και extreme sport. Είναι ένας συνδυασμός wakeboarding – wind surfing – surfing – paragliding και ενόργανης γυμναστικής! Όσο extreme και αν ακούγεται υπάρχουν 150,000 με 210, 000 kite surfers αυτή την στιγμή!
  8. Canoe. Εύκολο και πολύ αποτελεσματικό για το επάνω μέρος του σώματος. Το κανό μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θάλασσα και όχι μόνο σε ποτάμι, και πλέον όλα τα μεγάλα beach bar διαθέτουν ένα. Μην ντρέπεστε πάρτε το κουπί και πηγαίνετε μια βόλτα και, παράλληλα, γυμνάστε χέρια και πλάτη.
  9. Water ski. Τελικά δεν είναι και τόσο δύσκολο όσο φαίνεται. Δοκιμάστε το άφοβα, με έναν καλό δάσκαλο όλα γίνονται. Γυμνάζει εκπληκτικά όλο το σώμα, απλά, προσοχή, φορέστε μια ειδική φόρμα για να προστατέψετε ευαίσθητες περιοχές του σώματος σας.
  10. Ρακέτες. Μάλλον αυτό είναι το εθνικό μας σπορ για το καλοκαίρι. Αν και εκνευριστικό για όσους κάθονται στην ξαπλώστρα, για αυτούς που παίζουν είναι πάρα πολύ αποτελεσματικό για το σώμα. Καθολική εκγύμναση του σώματος και φοβερή εκτόνωση, αλλά και σούπερ ομοιόμορφο μαύρισμα!


Εσείς με τόσες επιλογές και ακόμα κάθεστε; Move it people!