Ο μεσογειακός σωματότυπος και πως να τον διορθώσετε

Ο μεσογειακός σωματότυπος και πως να τον διορθώσετε

Η γυμνάστρια και personal trainer Χριστίνα Πανταζοπούλου μας δίνει τις καλύτερες συμβουλές και λύσεις για να αποθεώσουμε το (δημοφιλή) σωματότυπο «αχλάδι».

Πολλές Ελληνίδες «υποφέρουν» από αυτό που ονομάζουμε Μεσογειακός σωματότυπος ή αλλιώς σωματότυπος «αχλάδι». Έχουν δηλαδή στενό το επάνω μέρος του σώματος και ανοιχτή λεκάνη και μηρούς. Δεν μπορούμε να διορθώσουμε το σκελετό, μπορούμε όμως να αναπτύξουμε διάφορες μυϊκές ομάδες που θα μας βοηθήσουν να εξομαλύνουμε την διαφορά μεταξύ πάνω και κάτω μέρους.

Εάν υπάρχουν και περιττά κιλά στο κάτω μέρος κυρίως, θα χρειαστεί να κάνετε αερόβια άσκηση κατά προτίμηση ελλειπτικό μηχάνημα ξεκινώντας από τα 15 λεπτά και ανεβαίνοντας 2 λεπτά κάθε εβδομάδα. Επιπλέον, θα χρειαστείτε ασκήσεις ενδυνάμωσης για τα πόδια όπως καθίσματα, προβολές και απαγωγούς με βαράκια στα πόδια έτσι ώστε να αλλάξει η σύσταση του σώματος σας, να μειωθεί δηλαδή το λίπος και να αυξηθεί η μϋικότητα στην συγκεκριμένη περιοχή.

Στο επάνω μέρος θα πρέπει να γίνουν αρκετές ασκήσεις για πλάτη, ώμους και τρικέφαλο βραχιόνιο (ασκήσεις θα βρείτε σε ανάλογα άρθρα μας στην κατηγορία του Queen Υγεία & Fitness). Θα πρέπει να αναπτυχθεί το επάνω μέρος για να υπάρχει ένα οπτικό εφέ και να μην πέφτει η προσοχή στο κάτω μέρος. Βασικός σύμμαχος στην προσπάθεια είναι φυσικά η διατροφή. Μία μεσογειακή και σταθερά σωστή διατροφή θα μειώσει τα επίπεδα του λίπους στα σημεία που επιβαρύνονται.

Συμβουλευτείτε και έναν στυλίστα ή ειδικό στην ένδυση –τόσους έχουμε στο Queen- για το τι ταιριάζει στον σωματότυπο σας, θα βοηθήσει αρκετά. Και αγαπήστε τον εαυτό σας όπως και να έχει. Οι γυναίκες που το έκαναν απογείωσαν τον μεσογειακό σωματότυπο, βλέπε Jennifer Lopez!

Αν έχετε κάποια απορία ή χρειάζεστε συμβουλές στον τομέα της άσκησης και του fitness, η Χριστίνα Πανταζοπούλου είναι πρόθυμη να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@queen.dpg.gr.


Διαβάστε επίσης:

Τρικέφαλος βραχιόνιος: Aπό τους πιο δύσκολους μύες στο γυναικείο σώμα

Οι καλύτερες ασκήσεις για το σημείο πάνω από τα γόνατα

5 ασκήσεις για να δείτε άμεσα αποτελέσματα