Πότε θα δω αποτελέσματα από την άσκηση; Η εξειδικευμένη γυμνάστρια του Queen.gr απαντά στους αναγνώστες

Πότε θα δω αποτελέσματα από την άσκηση; Η εξειδικευμένη γυμνάστρια του Queen.gr απαντά στους αναγνώστες

Η γυμνάστρια και personal trainer Χριστίνα Πανταζοπούλου, απαντά στις απορίες μιας αναγνώστριας σχετικά με την άσκηση και τις αλλαγές στο σώμα

Το γράμμα της αναγνώστριας:

Γεια σας! Ειμαι 18 χρονων, 1.65 ύψος και από 53 κιλά έχω ανέβει στα 55 λόγω αύξησης των μυών μου. Δεν κάνω μια συγκεκριμένη διατροφή άλλα δεν τρώω έξω, δεν πίνω αναψυκτικά, πίνω ποτό μια φορά το μήνα και τρώω πολύ υγιεινά!! Γυμναστήριο πήγαινα από τον Σεπτέμβρη περίπου 3 φορές την εβδομάδα άλλα εδώ και ένα μήνα πάω κάθε μέρα χωρίς βέβαια να εξαντλώ τον οργανισμό μου, και συγκεκριμένα κάνω ένα πρόγραμμα το οποίο είναι διαμορφωμένο για σύσφιξη και ενδυνάμωση. Γυμναστήριο πήγαινα και πριν 3 χρόνια για έναν χρόνο μονό άλλα πολύ χάλαρα γιατί ήμουν μικρή. Επίσης έκανα και τένις 5 χρόνια άλλα το έχω σταματήσει εδώ και 4 χρόνια περίπου.
Ο λόγος που πηγαίνω τόσο συχνά είναι γιατί κυρίως νιώθω επιτέλους όμορφα απ' όταν ξαναέβαλα τη γυμναστική στη ζωή μου άλλα και γιατί αγαπάω το σώμα μου και θέλω να το βλέπω όμορφο. Γι᾽αυτό ακριβώς λοιπόν σας στέλνω, καθώς θέλω να μάθω ποτέ πρέπει να δω τα πρώτα αποτελέσματα άλλα και κάτι το οποίο πάντα το είχα απορία: Που πρέπει να δω διαφορά; Πέρα από τα γνωστά σημεία (πχ κοιλιακους).

Η απάντηση της ειδικού:

Καλησπέρα το βάρος σου είναι το ιδανικό! Και εάν είναι και μυϊκά τα κιλά ακόμα καλύτερα! Επίσης και η διατροφή που μου περιγράφεις είναι πολύ σωστή, αρκεί να τρως τα πάντα για να παίρνεις και τις ανάλογες βιταμίνες. Είναι καλό να γυμνάζεσαι καθημερινά, αλλά θα πρέπει να αφήνεις και ενδιάμεσα χρόνο για να ξεκουράζεται το σώμα, έτσι ώστε να μην ξεκινήσει το λεγόμενο «σύνδρομο υπερχρήσης». Το τένις είναι ένα πολύ απαιτητικό άθλημα αλλά ταυτόχρονα και προσιτό για τον μέσο ασκούμενο. Ένας πολύ καλός τρόπος να βελτιώσεις την καρδιοαναπνευστική σου ικανότητα χωρίς να είναι βαρετός, όπως ο διάδρομος ή το ελλειπτικό.

Το πότε θα δεις διαφορά δεν είναι μετρήσιμο ούτε με την συχνότητα ούτε με την ποσότητα της προπόνησης. Εξαρτάται από οργανικούς παράγοντες όπως το μυϊκό σύστημα, ο μεταβολισμός, η φυσική κατάσταση (αρχάριος - προχωρημένος ασκούμενος) κ.α. Οι μεταβολές είναι συνολικές, και σε όποια σημεία δεν συσσωρεύεται λίπος το αποτέλεσμα είναι πιο εμφανές. Εάν η κοιλιά σου είναι πιο αδύνατη θα φανούν οι μύες σου πιο εύκολα σε αυτό το σημείο.
Η γυμναστική έχει πολλά οφέλη όπως υγεία, καλή εξωτερική εμφάνιση, ψυχολογική ανάταση και ισορροπία. Γι' αυτό πρέπει να το δεις ως μια επένδυση ζωής, κάτι που πρέπει να το κάνεις συστηματικά και όχι κατά διαστήματα, προκειμένου να αποτελέσει μέρος της ζωής σου και να καρπωθείς τα οφέλη της. Καρπούμενη τα οφέλη της θα νιώσεις ψυχική και σωματική υγεία, θα είσαι ικανοποιημένη και χαρούμενη για τον εαυτό σου και με τον εαυτό σου, κάτι που θα έχει αντίκτυπο και σε όλους τους τομείς της ζωής σου γενικότερα.

Στείλτε τις δικές σας fitness απορίες στην Χριστίνα Πανταζοπούλου ΕΔΩ