Τζόκινγκ πριν το πρωινό;

Τζόκινγκ πριν το πρωινό;

Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν αρκετοί, το τζόγκινγκ πριν από το πρωϊνό δεν αυξάνει την απόδοση, υποστηρίζει ο καθηγητής Ίνγκο Φρομπίζ του Κέντρου για την Υγεία του Γερμανικού Αθλητικού Γυμνασίου.

O λόγος είναι ότι, όπως συμβαίνει στη διάρκεια της νύχτας, ο οργανισμός εξακολουθεί να καίει λίπος και τις πρωινές ώρες. «Όταν προπονούμαστε με άδειο στομάχι, ο μεταβολισμός του λίπους παραμένει ενεργός μέχρις εξαντλήσεως των αποθεμάτων σακχάρων του οργανισμού» λέει ο Φρομπίζ.

Όταν φθάσει σε αυτό το σημείο, ο ρυθμός απόδοσης του οργανισμού πέφτει και ο άνθρωπος θα αναγκαστεί να σταματήσει την προπόνηση. Έτσι αν θέλετε να πηγαίνετε για τζόγκινγκ νωρίς το πρωί τότε θα πρέπει να έχετε προηγουμένως καταναλώσει τουλάχιστον ένα τρόφιμο υψηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες όπως η μπανάνα.

Ο Φρομπίζ προτείνει να παίρνουμε πρώτα το πρωινό μας και στη συνέχεια να κάνουμε κάποιες ασκήσεις με βάρη για να χτίσουμε το μυϊκό μας σύστημα.

Οι ασκήσεις με βάρη αυξάνουν την πίεση στα περιφερειακά αιμοφόρα αγγεία και την αρτηριακή πίεση κάνοντας τον άνθρωπο να είναι σε επαγρύπνηση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ασκήσεις αντοχής, όπως είναι το τζόγκινγκ, είναι προτιμότερες για το απόγευμα.

DPG Network