5 τρόποι για να μην «τα παίξετε» από τη ζέστη όσο γυμνάζεστε

5 τρόποι για να μην «τα παίξετε» από τη ζέστη όσο γυμνάζεστε

Ναι, το καλοκαίρι κάνει τρομερή ζέστη και το να γυμνάζεσαι, πόσο μάλλον σε εξωτερικό χώρο, γίνεται ένα μικρό μαρτύριο. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να σταματήσετε την γυμναστική! Με τις ακόλουθες 5 συμβουλές, μπορείτε να μείνετε δροσεροί κι ωραίοι καθ᾽όλη τη διάρκεια της άσκησης:

  1. Ενυδατωθείτε, ενυδατωθείτε, ενυδατωθείτε: Κρατήστε τα επίπεδα του νερού σταθερά στο σώμα σας με πολλά υγρά (ιδανικά νερό), πριν, κατά τη διάρκεια, και μετά την άσκηση. Αποφύγετε τα αναψυκτικά με αλκοόλ και καφεΐνη.
  2. Ασκηθείτε πιο έξυπνα, όχι πιο σκληρά: Επιλέξτε τις πιο δροσερές ώρες της ημέρας για άσκηση, όταν η ακτινοβολία του ήλιου είναι στο ελάχιστο -νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα, πριν νυχτώσει. Όταν η θερμοκρασία είναι υψηλή ή υπάρχει έντονη υγρασία, ρίξτε τους ρυθμούς σας και την ένταση της άσκησης. Αν η ζεστή είναι πάνω από τις αντοχές σας, ασκηθείτε μέσα στη δροσιά του σπιτιού ή του γυμναστηρίου.
  3. Προσαρμοστείτε στο καλοκαίρι: Επιτρέψτε στο σώμα σας να προσαρμοστεί σιγά σιγά στη ζέστη μέσα από επαναλαμβανόμενη, καθημερινή έκθεση σε αυτήν. Η αύξηση του κυκλοφοριακού και της διαδικασίας ψύξης του σώματος, ο εγκλιματισμός δηλαδή, συμβαίνει συνήθως μεταξύ 4 και 14 ημερών, δεδομένου ότι ασκείστε καθημερινά σε αυτές τις συνθήκες.
  4. Ντυθείτε σωστά: Φορέστε τα λιγότερα δυνατά ρούχα ώστε να δροσίζεστε πιο γρήγορα μέσω της εξάτμισης. Να θυμάστε πως δεν είναι ο ίδιος ιδρώτας που δροσίζει το σώμα μας αλλά η εξάτμισή του στην ατμόσφαιρα. Φορέστε ελαφριά ρούχα με ανοιχτά χρώματα από υλικά που αναπνέουν, όπως το βαμβάκι.
  5. Γίνετε μια ομάδα: Αν μπορείτε, προτιμήστε να ασκείστε με έναν φίλο ή ένα συγγενή. Είναι πιο ασφαλές, πιο διασκεδαστικό και θα σας δώσει περισσότερα κίνητρα για να μην εγκαταλείψετε στην πρώτη δυσκολία.