3 κακές συνήθειες που δεν έχουν οι fit άνθρωποι

3 κακές συνήθειες που δεν έχουν οι fit άνθρωποι

Fit δεν γεννιέσαι, γίνεσαι

Οι fit άνθρωποι είναι αυτοί που ξυπνάνε νωρίς, πάνε γυμναστήριο, δουλεύουν και, στο τέλος της ημέρας τους, έχουν ενέργεια να κάνουν και άλλα πράγματα. Πίσω από την καλή φυσική κατάσταση κρύβονται εκατομμύρια μικρές, υγιεινές επιλογές που, στην πορεία, γίνονται οι fit συνήθειες που όλοι ζηλεύουμε. Όλοι έχουμε, κάθε μέρα, ένα 24ωρο στη διάθεσή μας και αυτές είναι 3 κακές συνήθειες που καταναλώνουν τον χρόνο μας, και μας κρατάνε μακριά από την άψογη φυσική κατάσταση.

1) Πηγαίνετε γυμναστήριο μόνο όταν έχετε όρεξη
Μόλις γυρίσατε από την δουλειά. Δεν έχετε κοιμηθεί καλά, νιώθετε κουρασμένη. Εάν αυτές οι δικαιολογίες σας ακούγονται πολύ οικείες, ίσως ήρθε η ώρα για να αφυπνιστείτε. Όσο περισσότερο κάνετε κάτι, τόσο περισσότερο θα έχετε όρεξη να το κάνετε. Κάπως έτσι αποκτούνται οι καλές συνήθειες. Αν πιστεύετε ότι η γυμναστική, όταν είστε κουρασμένη, απλώς θα σας κουράσει περισσότερο, ξανασκεφτείτε το, αφού οι έρευνες αποδεικνύουν το αντίθετο. Αν δεν έχετε όρεξη να γυμναστείτε τα απογεύματα, προσπαθήστε να σηκώνεστε νωρίτερα τα πρωινά και να πηγαίνετε γυμναστήριο, πριν την δουλειά ή τα μαθήματα. Θα εκπλαγείτε από το πόσο πιο συγκεντρωμένη θα νιώθετε.

2) Τα Σαββατοκύριακα δεν μετράνε
Αν όλη την εβδομάδα κρατήσατε μία υποδειγματική στάση, με την άσκηση και την διατροφή σας, δικαιούστε κάποιες μέρες να τεμπελιάσετε. Σωστά; Λάθος, αφού η αλήθεια είναι ότι και η παραμικρή παρασπονδία και τεμπελιά μετράει. Ναι, δικαιούστε μία μέρα να το ρίξετε έξω, αλλά και σε αυτό υπάρχουν όρια. Η άσκηση και ο fit τρόπος ζωής πρέπει να ενσωματωθούν μέσα στην καθημερινότητά σας. Αυτή συμπεριλαμβάνει και τα Σαββατοκύριακα, χωρίς, βέβαια, να είναι απαραίτητο να περάσετε κάθε ηλιόλουστο απόγευμα Σαββάτου στο γυμναστήριο. Αντί, όμως, να λιώνετε στον καναπέ, μπορείτε να βγείτε έξω για έναν περίπατο, να πάτε στην θάλασσα ή μία βόλτα με το ποδήλατό σας. Αυτού του είδους οι συνήθειες θα δώσουν νέο αέρα στην fitness ρουτίνα σας, ενώ θα σας βοηθήσουν να μείνετε επικεντρωμένη στον στόχο σας, με τον πιο ευχάριστο τρόπο.

3) Δείξε μου τον φίλο σου
Αν η συνάντηση με την παρέα σας σημαίνει έξοδος σε εστιατόρια και μπαρ, όπου κάθεστε ώρες και καταναλώνετε εκατοντάδες θερμίδες, ίσως ήρθε η ώρα να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας και να προτείνετε δραστηριότητες όπως περιπάτους και ομαδικά αθ7λήματα. Σύμφωνα με έρευνες, οι άνθρωποι έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαροι όταν έχουν αντίστοιχα υπέρβαρους ανθρώπους στο κοντινό περιβάλλον τους. Αυτό δεν σημαίνει, φυσικά, ότι θα πρέπει να αλλάξετε φίλους. Αλλά ίσως ήρθε η ώρα να προτείνετε νέες, ευχάριστες δραστηριότητες οι οποίες θα αλλάξουν την ζωή σας, αλλά και των αγαπημένων σας.

Διαβάστε ακόμα:
Ζηλεύετε τα superfit άτομα; Δείτε 8 συνήθειές τους που δεν περιμένατε να έχουν!
Κινητό και γυμναστική σημειώσατε χ
Αποκτήστε το hot κορμί της Jennifer Aniston τώρα: Η personal trainer της μας αποκαλύπτει πώς!