Πόσο cardio πρέπει να κάνω την εβδομάδα για να χωράω πάντα στο τζιν μου;

Πόσο cardio πρέπει να κάνω την εβδομάδα για να χωράω πάντα στο τζιν μου;

Να μια καλή ερώτηση. Καταρχάς, το cardio (ή οι καρδιοαναπνευστικές ασκήσεις, ελληνιστί) είναι υποχρεωτικό σε ένα πρόγραμμα γυμναστικής, σε συνδυασμό με βάρη, ώστε να επιτευχθεί πλήρης άσκηση όλου του σώματος και να δείτε αποτελέσματα άμεσα. Κάτι που σημαίνει, δηλαδή, ότι αν το κάνετε σωστά, το αγαπημένο σας τζιν δεν θα γίνει ποτέ «εχθρός» σας και θα το φοράτε όποια στιγμή θέλετε. Σύμφωνα, λοιπόν, με τους ειδικούς, το cardio που θα κάνετε πρέπει να συνδυάζει τρεις τεχνικές:

το long, slow distance, που κρατά 45 με 60 λεπτά και είναι πιο αργό από τα άλλα, το οποίο ενισχύει την αντοχή σας και «χτίζει» βάσεις

το medium hard, που κρατά 20 με 30 λεπτά και κάνει το σώμα να καίει μεγαλύτερο ποσοστό λίπους και

το high intensity interval training, που κρατά 10 με 20 λεπτά και εκεί τα δίνεις όλα και ο μεταβολισμός σου παίρνει φωτιά.

Όσο για το πόσο cardio πρέπει να κάνεις μέσα στην εβδομάδα, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες ασκήσεις; Οι ειδικοί λένε πως 150 λεπτά είναι το ελάχιστο όριο για μια καλή υγεία. Άρα καλό θα ήταν να το αυξήσετε σε 250 λεπτά την εβδομάδα, συνδυάζοντας και τις τρεις τεχνικές, για να αποκτήσετε killer σώμα.