Χρειάζονται μόνο μερικά δευτερόλεπτα, για να καταλάβει κάποιος αυτά τα 4 πράγματα για σένα

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Χρειάζονται μόνο μερικά δευτερόλεπτα, για να καταλάβει κάποιος αυτά τα 4 πράγματα για σένα

Εσύ πόσο γρήγορα καταλαβαίνεις τους ανθρώπους;

Από μικρή που ήσουν, οι γονείς σου σε μάθαιναν –και ίσως ακόμη να σου το λένε- πως είναι κακό και άσχημο να κρίνεις τους άλλους ανθρώπους. Υπάρχουν όμως ορισμένες υποσυνείδητες κρίσεις που είναι αναπόφευκτες. Είναι αλήθεια πως σε μερικές περιπτώσεις «χρειάζεται» να κρίνεις κάποιον, όχι όμως για να τον κάνεις να νιώσει άσχημα, ούτε για να τον μειώσεις, αλλά γιατί πρέπει να καταλάβεις κάποια πράγματα γι’ αυτόν.

Είναι αυτό που ακούς πάντα, πως η πρώτη συνάντηση είναι αυτή που μετράει. Και είναι αλήθεια η φράση αυτή, από την πρώτη λέξη ως και την τελευταία. Πολλοί ψυχολόγοι ακολουθούν την μέθοδο των πρώτων συναντήσεων, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στον άλλον, μέσα σε δύο δευτερόλεπτα να καταλάβει πολλά πράγματα για σένα. Σύμφωνα με έρευνα του Business Insider, ο τρόπος με τον οποίο περπατάς, τα ρούχα που φοράς και οι κινήσεις του προσώπου σου, δίνουν πολλές πληροφορίες για το πως θα σε αντιληφθεί κάποιος τρίτος.

Παρακάτω θα δεις τέσσερα πράγματα τα οποία μπορεί να καταλάβει κάποιος για εσένα, μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα από την πρώτη σας γνωριμία.

  • Εάν είσαι έξυπνη
    Υπάρχει ένα απλό κόλπο που επηρεάζει τον τρόπο που σε αντιλαμβάνεται κάποιος. Σύμφωνα με το Business Insider, κοιτάζοντας κάποιον απευθείας στα μάτια, σε κάνει να δείχνεις πιο έξυπνη. Η έρευνα αναφέρει επίσης, πως αν φοράς χοντρά γυαλιά και μιλάς εκφραστικά μπορεί επίσης να κερδίσεις περισσότερους πόντους.
  • Εάν είσαι επιτυχημένη
    Τα ρούχα που φοράς λένε πολλά για την κοινωνική θέση και την προσωπικότητα σου –ακόμη και αν είναι ανούσια-. Μία μελέτη διαπίστωσε πως οι άνθρωποι που φορούσαν πιο επίσημα ρούχα, έδειχναν πιο επιτυχημένοι, σε αντίθεση με εκείνους που ήταν ντυμένοι casual.

Δες και αυτό: Ξύπνησες με άσχημη διάθεση; 5 τρόποι για να το αλλάξεις αυτό μέσα στην ημέρα

  • Εάν είσαι περιπετειώδης
    Γενικά ο τρόπος με τον οποίο περπατάς στέλνει ένα μήνυμα στους γύρω σου. Μια έρευνα του πανεπιστημίου του Durham διαπίστωσε, ότι οι άνθρωποι που περπατούν χαλαρά είναι πιο εξωστρεφείς και περιπετειώδεις. Από την άλλη πλευρά αυτοί που έχουν ένα σύντομο και γρήγορο περπάτημα θεωρούνται νευρωτικοί.
  • Εάν είσαι αξιόπιστη
    Αφήσαμε το καλύτερο για το τέλος και χωρίς πολλές αναλύσεις. Σύμφωνα με ερευνητές του Princeton, κάποιος χρειάζεται ΜΟΝΟ ένα δέκατο του δευτερολέπτου για να καταλάβει, εάν είσαι αξιόπιστη και πόσο.

Αρκετά ενδιαφέρον δε νομίζεις;

Διάβασε και αυτό: 4 κακές συνήθειες που πρέπει να κόψεις, εάν θες να είσαι πιο χαμογελαστή και με αυτοπεποίθηση