Με αυτό το βίντεο θα δεις την αποτυχία ως κίνητρο

Με αυτό το βίντεο θα δεις την αποτυχία ως κίνητρο

Και όχι ως εμπόδιο…

Το ταξίδι προς την ενηλικίωση δεν είναι εύκολη υπόθεση για κανέναν. Πόσω μάλλον για τα κορίτσια, που κατά τη διάρκεια της εφηβείας βλέπουν την αυτοπεποίθησή τους να μειώνεται κατακόρυφα. Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό και πώς μπορούμε να το αλλάξουμε;

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Always Confidence & Puberty(*) τα μισά κορίτσια παραλύουν στο Φόβο της Αποτυχίας κατά τη διάρκεια της εφηβείας. Το πιθανότερο είναι ότι έχεις βιώσει και εσύ αυτό το έντονο συναίσθημα. Πόσο, όμως, σε επηρέασε;

Όπως φαίνεται για πολλά κορίτσια, αυτός ο φόβος είναι τόσο έντονος που τα εμποδίζει να δοκιμάσουν νέες εμπειρίες, να πειραματιστούν και να αντιμετωπίσουν προκλήσεις. Έτσι, διστάζουν να κάνουν όλα όσα θέλουν και χάνουν σημαντικές ευκαιρίες.

Τα καλά νέα είναι ότι μία ενέργεια έρχεται να αλλάξει τις παραπάνω αντιλήψεις και να μας κάνει να δούμε τα πράγματα διαφορετικά. Η Always, ηγέτης στην παγκόσμια γυναικεία φροντίδα, αναλαμβάνει να αντιμετωπίσει την πτώση της αυτοπεποίθησης των κοριτσιών που βρίσκονται στην εφηβεία, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε και αποδεχόμαστε τις δυσκολίες. Ποιο είναι το πρώτο βήμα για να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε;

ALWAYS APOTYXIA 2

Μάθε να αποδέχεσαι την αποτυχία

Σύμφωνα με την έρευνα, σε ποσοστό 80% οι έφηβες αναφέρουν ότι η πίεση που νιώθουν για να ευχαριστήσουν τους άλλους και να είναι τέλειες, τις κάνει να φοβούνται μην κάνουν το παραμικρό λάθος, ενώ το 75% συμφωνεί ότι τα social media αποτελούν ένα πολύ βασικό παράγοντα που συμβάλλει σε αυτό το συναίσθημα του φόβου. Αλλά η εμπειρία, και τώρα πλέον και η έρευνα, δείχνουν πως η επιμονή μετά από μια αποτυχία είναι πραγματικά το «κλειδί» για τη μάθηση και τη δημιουργία νέων δεξιοτήτων.

Το πιο σημαντικό είναι να μάθουμε να αποδεχόμαστε την αποτυχία, να μην απογοητευόμαστε και να συνεχίζουμε να προσπαθούμε για τα όνειρά μας. Είναι σημαντικό να δοκιμάζουμε νέες εμπειρίες και να αποδεχόμαστε τις προκλήσεις. Για αυτό και η Always μας ενθαρρύνει να αγκαλιάσουμε την αποτυχία, όποτε μας τυχαίνει, αλλά και τη χρησιμοποιήσουμε για να αποκτήσουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση και να ενδυναμώσουμε περαιτέρω την προσωπικότητά μας!

ALWAYS APOTYXIA 3

Το βίντεο που θα σε εμπνεύσει να προχωράς μπροστά #ΣΑΝΚΟΡΙΤΣΙ!

Το βίντεο #ΣΑΝΚΟΡΙΤΣΙ, που θα δεις παρακάτω, μπορεί να είναι μία πηγή έμπνευσης για να καταλάβουμε περισσότερα για το θέμα της έλλειψης αυτοπεποίθησης των κοριτσιών κατά τη διάρκεια της εφηβείας. Δημιουργήθηκε από την Always σε συνεργασία με την αναγνωρισμένη σκηνοθέτη Lucy Luscombe και αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο το πρόβλημα του φόβου της αποτυχίας κατά τη διάρκεια της εφηβείας.

Παρουσιάζοντας την καθημερινότητα μιας ομάδας κοριτσιών και τις πραγματικές καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν σε σχολικές δραστηριότητες, μας μυεί στον κόσμο τους. Αυτό που εντυπωσιάζει είναι πόσο έντονος είναι ο φόβος τους ότι δεν θα αντεπεξέλθουν στο ύψος των περιστάσεων.



Τι «κερδίζεις» τελικά από μία αποτυχία;

Σύμφωνα με την έρευνα, όσο πλησιάζουν την ενηλικίωση και κάνουν τον απολογισμό τους, πολλά κορίτσια αναγνωρίζουν πως οι στιγμές που πάλευαν με κάποιο εμπόδιο τα οδήγησαν να γίνουν πιο «ανθεκτικά». Συγκεκριμένα, τα τρία βασικά πράγματα που αποκτούν ξεπερνώντας μια αποτυχία είναι η αυξημένη γνώση, η δύναμη και η αυτοπεποίθηση.

Για αυτό και η Always μέσα από αυτήν την ενέργεια μας παρακινεί να δούμε την αποτυχία ως κίνητρο και όχι ως εμπόδιο. Βοηθάει με μία «δυνατή» καμπάνια στην ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης των κοριτσιών και τα παρακινεί να συνεχίζουν να δοκιμάζουν νέα πράγματα ακόμη και αν φοβούνται την αποτυχία. Όπως, άλλωστε, ακούμε και στο βίντεο: «Αποτυγχάνουμε πραγματικά μόνο όταν δεν προσπαθούμε!».

ALWAYS APOTYXIA 4

Κοινωνική υποστήριξη: Αυτό που χρειάζεται κάθε κορίτσι για να αναπτυχθεί

Είναι σημαντικό η κοινωνία να ενθαρρύνει τα κορίτσια να συνεχίζουν, ακόμη και όταν δεν πετυχαίνουν αμέσως τον στόχο τους. Έρευνες δείχνουν πως τα κορίτσια χρειάζονται την κοινωνική υποστήριξη για αναπτυχθούν. Για την ακρίβεια, περισσότερο από το 80% των κοριτσιών συμφωνεί πως αν αισθάνονταν πως η αποτυχία είναι αποδεκτή κατά τη διάρκεια της εφηβείας, θα συνέχιζαν να κάνουν πράγματα που αγαπούν, να αναλαμβάνουν περισσότερες προκλήσεις και να έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση…

Στήριξε και εσύ την εκστρατεία της Always για την ενθάρρυνση των κοριτσιών να συνεχίζουν, ακόμη και όταν αποτυγχάνουν. Μοιράσου ένα post, βίντεο ή φωτογραφία που δείχνει πως προσπαθείς, αποτυγχάνεις και συνεχίζεις #ΣΑΝΚΟΡΙΤΣΙ, για να εμπνεύσεις και άλλους να κάνουν το ίδιο!

(*)Η έρευνα Always Confidence & Puberty Wave V Study έγινε από τη MSLGROUP με το Research Now Panel και ερωτήθηκαν συνολικά 1.500 Αμερικανοί. Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 1.000 γυναικών ηλικίας 16 έως 24 ετών και 500 ανδρών ηλικίας 16 έως 24. Η έρευνα διεξήχθη από τις 9 Μαρτίου 2017 έως τις 24 Μαρτίου 2017.