Αποβολή: τι πρέπει να πείτε στη φίλη, κόρη ή αδερφή σας που μόλις απέβαλλε

Αποβολή: τι πρέπει να πείτε στη φίλη, κόρη ή αδερφή σας που μόλις απέβαλλε

Το 15-20% των κυήσεων οδηγούνται σε αποβολή, συνήθως κατά τους πρώτους 13 μήνες κύησης σύμφωνα με το Αμερικανικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων.

Για την γυναίκα που απέβαλλε, είναι μια δύσκολη συναισθηματικά στιγμή για τη διαχείριση της απώλειας, του αντίκτυπού της κατάστασης αυτής στο γάμο της και την ικανότητά της να συλλάβει στο μέλλον. Οι πιο κοντινοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν μεγάλη δυσκολία μην γνωρίζοντας τι πρέπει της να πουν ή τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουν να την στηρίξουν επαρκώς στο πένθος της και στη διαχείριση της απώλειας αυτής στη ζωή της.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει την αποβολή τόσο επώδυνη συναισθηματικά;

Μια αποβολή είναι ένας θάνατος στην οικογένεια και όπως σε κάθε θάνατο, ο άνθρωπος που μένει πίσω έχει την ανάγκη να πενθήσει τον αγαπημένο που έχασε. Οι αποβολές είναι πολύ επώδυνες επειδή η μητέρα και ο πατέρας είχαν ήδη αναπτύξει συναισθήματα αγάπης για το μωρό τους αλλά και γιατί δεν είχαν και δεν θα έχουν ποτέ την ευκαιρία να είναι αυτό το παιδί κομμάτι της ζωής τους. Όλες οι ελπίδες και τα όνειρα μένουν ανεκπλήρωτα. Αν έχουν άλλα παιδιά, αυτά τα παιδιά ποτέ δεν θα καλύψουν την θέση του μωρού που έχασαν.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr