3 πράγματα που μπορείς να κάνεις κάθε φορά που νιώθεις καταπιεσμένη

Νάνσυ Μητσοστέργιου
3 πράγματα που μπορείς να κάνεις κάθε φορά που νιώθεις καταπιεσμένη

Μην πανικοβάλλεσαι

Στην εποχή που ζούμε, σε όποια ηλικία και αν είσαι, η καταπίεση που νιώθεις είναι κάτι φυσιολογικό. Όλοι οι άνθρωποι νιώθουν τρομερά καταπιεσμένοι σε διάφορες περιόδους της ζωής τους και αυτό είναι κάτι που συμβαίνει σε όλους, οπότε δεν πρέπει ούτε να στεναχωριέσαι, ούτε να πανικοβάλλεσαι.

Υπάρχουν πράγματα (μικρά ή μεγάλα) που μπορείς να κάνεις όταν νιώθεις καταπιεσμένη, που θα σε βοηθήσουν να το ξεπεράσεις.

Κάνε ένα διάλειμμα
Εάν μπορείς να το αντέξεις, μπορείς κάποιες στιγμές να κάνεις ένα διάλειμμα ή ένα βήμα πίσω. Δεν είναι κακό, ούτε ντροπή να αφήνεις κάποιες καταστάσεις να περνούν έτσι χωρίς να δίνεις σημασία και να επηρεάζεσαι. Εάν περνάς μία πολύ δύσκολη και πολυάσχολη μέρα στη δουλειά, κάνε ένα διάλειμμα και γυρνώντας στο σπίτι μην πάρεις μαζί σου δουλειά. Είναι καλύτερο να κάτσεις και να ηρεμήσεις και να συνεχίσεις την επόμενη ημέρα από εκεί που σταμάτησες.

Μίλα σε κάποιον
Μερικές φορές το μόνο που θέλεις να κάνεις είναι απλά να μιλήσεις σε κάποιον και να βγάλεις από μέσα σου ό,τι σε ενοχλεί. Εάν νιώθεις στρεσαρισμένη, κάλεσε μία φίλη σου και μιλήστε για όλα αυτά που σε ενοχλούν ή σε καταπιέζουν. Με το να μιλήσεις για κάτι που σε ενοχλεί, θα το βγάλεις από μέσα σου και θα νιώσεις καλύτερα. Η φίλη σου ίσως βρει τον τρόπο να σε βοηθήσει με έναν τρόπο που δεν είχες φανταστεί.

Ζήτα βοήθεια
Μη φοβηθείς να ζητήσεις βοήθεια από κάποιον συνάδελφο στο γραφείο, αν ο όγκος της δουλειάς σου είναι μεγάλος. Το να ζητάς βοήθεια, δεν είναι ούτε αδυναμία, ούτε δείχνει πως δεν εργάζεσαι σκληρά. Όταν βλέπεις πως φτάνεις σε τέλμα ζήτα τη βοήθεια που χρειάζεσαι..

Διάβασε ακόμη: Απόκτησε αυτοπεποίθηση στο γραφείο με 4 απλά βήματα