Γιατί πρέπει να μένεις δίπλα στη θάλασσα;

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Γιατί πρέπει να μένεις δίπλα στη θάλασσα;

5 λόγοι που θα σε πείσουν

Βρισκόμαστε ήδη στις πρώτες 19 μέρες του Αυγούστου και είναι απίστευτο το πόσο γρήγορα πέρασε ο καιρός ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες. Ο κορονοϊός δεν έχει αφήσει τίποτα στο πέρασμα του και ενώ πριν μερικούς μήνες αναρωτιόμασταν πως θα είναι αυτό το καλοκαίρι, οι μήνες πέρασαν και κανείς δεν κατάλαβε πώς ακριβώς έφυγαν νερό και φέτος. Σίγουρα το καλοκαίρι αυτό δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα από όσα έχουν προηγηθεί, όμως μπορούμε να συγκρίνουμε τη λαχτάρα μας για τη θάλασσα και την ανάγκη να είμαστε δίπλα σε αυτή.

Το καλοκαίρι και η θάλασσα έχουν πολλά οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό και αυτά πρέπει να τα μάθεις, εάν δεν τα ξέρεις ήδη. Ναι, είναι υπέροχο να μένεις δίπλα στη θάλασσα –είσαι τυχερή εάν είσαι ή αν έχεις μεγαλώσει σε νησί- και οι επιστήμονες πιστεύουν πως αυτό αυξάνει τα επίπεδα της ευτυχίας στον οργανισμό.

Ακούγεται κάπως ανόητο και χαζό, όμως είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο, το πόσο καλό κάνει να μένεις δίπλα στη θάλασσα. Υπάρχουν μάλιστα 5 λόγοι που θα σε πείσουν στις επόμενες διακοπές σου (ή και σε αυτές αν δεν έχεις πάει ακόμη) να μείνεις δίπλα στη θάλασσα.

#1. Το σκούρο μπλε χρώμα δημιουργεί ένα αίσθημα γαλήνης και ηρεμίας
#2. Το να περνάς χρόνο δίπλα στη θάλασσα αναστέλλει την λειτουργία του υποσυνείδητου σου
#3. Το νερό αναζωογονεί το κουρασμένο μυαλό σου και βελτιώνει την συγκέντρωσή σου
#4. Το αίσθημα του νερού στο δέρμα σου είναι πάντα κάτι πολύ ευχάριστο
#5. Το νερό είναι μέρος του φυσικού μας περιβάλλοντος, γι’ αυτό ας πάμε όλοι σε κάποια παραλία αμέσως