5 τύποι τοξικών ανθρώπων που πρέπει να βγάλεις από τη ζωή σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
5 τύποι τοξικών ανθρώπων που πρέπει να βγάλεις από τη ζωή σου

Άμεσα αν δεν το έχεις κάνει ακόμη

Η τοξικότητα σε έναν άνθρωπο είναι κάτι πολύ σημαντικό και σίγουρα όχι ένα θετικό χαρακτηριστικό στην προσωπικότητά του. Άνθρωποι που εκτός από κακία κρύβουν μέσα τους πολλά περισσότερα πράγματα. Άνθρωποι που όχι απλά δεν έχουν να σου προσφέρουν τίποτα, αλλά που προσπαθούν κιόλας να σε τραβήξουν στον δικό τους αρρωστημένο κόσμο. Σίγουρα έχεις συναντήσει τέτοιους ανθρώπους σε κάποια φάση της ζωής σου, και σίγουρα μπορεί να έχεις συνεργαστεί ή να συνεργάζεσαι με τέτοιους ανθρώπους.

Υπάρχουν 5 τύποι τοξικών ανθρώπων, τους οποίους πρέπει να βγάλεις άμεσα από τη ζωή σου. Πώς θα τους αναγνωρίσεις; Το inc.com έχει αναφέρει τύπους τέτοιων ανθρώπων και τα χαρακτηριστικά τους και ιδού πώς θα μάθεις να τους ξεχωρίζεις.

#1. Ο κουτσομπόλης

Ο κουτσομπόλης αντλεί ευχαρίστηση από τις ατυχίες άλλων ανθρώπων. Ίσως να είναι διασκεδαστικό να ρίξεις μια ματιά στις προσωπικές ή επαγγελματικές αποτυχίες κάποιου άλλου στην αρχή, αλλά με την πάροδο του χρόνου γίνεται κουραστικό, σε κάνει να νιώθεις χάλια και προκαλείς πόνο σε άλλους ανθρώπους. Υπάρχουν πάρα πολλοί θετικοί άνθρωποι εκεί έξω και πάρα πολλά να μάθεις από ενδιαφέροντες ανθρώπους από το να σπαταλάς το χρόνο σου μιλώντας για τις ατυχίες των άλλων.

#2. Το θύμα

Τα θύματα είναι δύσκολο να αναγνωριστούν επειδή αρχικά τους συμπονάς για τα προβλήματά τους. Αλλά καθώς περνά ο χρόνος, αρχίζεις να συνειδητοποιείς ότι ο «χρόνος της ανάγκης» τους είναι συνεχόμενος. Τα θύματα απομακρύνουν ενεργά κάθε προσωπική ευθύνη. Δεν βλέπουν τις δύσκολες στιγμές ως ευκαιρίες για μάθηση και ανάπτυξη, αντ 'αυτού, τις βλέπουν ως κάτι κακό. Υπάρχει ένα παλιό ρητό: «Ο πόνος είναι αναπόφευκτος, αλλά η ταλαιπωρία είναι προαιρετική». Καταγράφει τέλεια την τοξικότητα του θύματος, που επιλέγει να υποφέρει κάθε φορά.

#3. Ο ζηλιάρης

Στους ζηλιάρηδες ανθρώπους, «το γρασίδι είναι πάντα πιο πράσινο κάπου αλλού». Ακόμα και όταν κάτι υπέροχο συμβαίνει σε ζηλιάρηδες ανθρώπους, δεν αντλούν καμία ικανοποίηση από αυτό. Αυτό συμβαίνει επειδή μετρούν την τύχη τους έναντι του κόσμου, όταν θα έπρεπε να αντλούν την ικανοποίησή τους από μέσα. Και ας το παραδεχτούμε, υπάρχει πάντα κάποιος εκεί έξω που τα κάνει καλύτερα, αν φαίνεται αρκετά σκληρός. Το να ξοδεύεις πάρα πολύ χρόνο σε ζηλότυπους ανθρώπους είναι επικίνδυνο γιατί σου διδάσκουν να περιορίζεις τα δικά σου επιτεύγματα.

#4. Ο χειριστικός

Οι χειριστικοί απορροφούν χρόνο και ενέργεια από τη ζωή σου κάτω από την πρόσοψη της φιλίας. Μπορεί να είναι δύσκολο να το αντιμετωπίσεις γιατί σου φέρονται σαν φίλοι. Ξέρουν τι σου αρέσει, τι σε κάνει ευτυχισμένο, και αυτό που νομίζεις εσύ ότι είναι αστείο, αλλά η διαφορά είναι ότι χρησιμοποιούν αυτές τις πληροφορίες ως μέρος μιας κρυφής ατζέντας. Οι χειριστικοί θέλουν πάντα κάτι από εσένα, και αν κοιτάξεις πίσω τις σχέσεις σου μαζί τους, είναι όλα «παίρνουν, παίρνουν, παίρνουν, με λίγο ή καθόλου να δίνουν». Θα κάνουν οτιδήποτε για να σε κερδίσουν.

#5. Ο αρνητικός

Στη σειρά βιβλίων και ταινιών «Harry Potter» της J. K. Rowling, οι Dementors είναι κακά πλάσματα που απορροφούν τις ψυχές των ανθρώπων από το σώμα τους, αφήνοντάς τα ως απλά κελύφη ανθρώπων. Κάθε φορά που ένας Dementor μπαίνει στο δωμάτιο, σκοτεινιάζει, οι άνθρωποι κρυώνουν και αρχίζουν να θυμούνται τις χειρότερες αναμνήσεις τους. Η Rowling είπε ότι ανέπτυξε την ιδέα για τους Dementors με βάση πολύ αρνητικούς ανθρώπους - το είδος των ανθρώπων που έχουν την ικανότητα να μπαίνουν σε ένα δωμάτιο και να απορροφούν αμέσως τη ζωή από αυτό.

Οι Dementors πιπιλίζουν τη ζωή έξω από το δωμάτιο επιβάλλοντας την αρνητικότητα και την απαισιοδοξία τους σε όλους όσους συναντούν. Οι απόψεις τους είναι πάντα «μισοάδειες», και μπορούν να προκαλέσουν φόβο και ανησυχία ακόμη και στις πιο καλοήθεις καταστάσεις. Μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Notre Dame διαπίστωσε ότι οι φοιτητές που έμειναν με συγκάτοικους που σκέφτονταν αρνητικά ήταν πολύ πιο πιθανό να αναπτύξουν αρνητική σκέψη, ακόμη και κατάθλιψη.