10 δημιουργικοί τρόποι για να διώξεις το άγχος σου αυτές τις ημέρες

10 δημιουργικοί τρόποι για να διώξεις το άγχος σου αυτές τις ημέρες

Βρήκαμε πώς θα ξεχαστείς και θα ηρεμήσεις.

Η φετινή χρονιά ήταν αδιαμφισβήτητα μια πολύ δύσκολη δοκιμασία για όλες μας. Η ξαφνική πανδημία του Κορονοϊού ήρθε και άλλαξε τις ζωές μας σε τέτοιο βαθμό που κανείς δεν θα μπορούσε νωρίτερα να το φανταστεί. Ανεξάρτητα από το αν είσαι γενικά αγχώδης, είναι απολύτως φυσιολογικό να νιώθεις λύπη, απογοήτευση, ανησυχία ή άλλα δυσάρεστα συναισθήματα, αυτό το διάστημα.

Ωστόσο, τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν τρόποι για να γεμίσεις δημιουργικά την ημέρα σου, να αδειάσεις το μυαλό σου και να αισθανθείς αυτομάτως καλύτερα. Μια από αυτές τις τεχνικές ονομάζεται υπερδιέργεση, όταν είσαι δηλαδή εντελώς βυθισμένη σε κάποιο είδος δραστηριότητας. Εμείς βρήκαμε και συγκεντρώσαμε 10 εύκολες, απλές τεχνικές για να διώξεις άμεσα το άγχος και να περάσεις καλά.

Δες επίσης: Ανάρρωσες από Covid-19; Η νέα έρευνα για την ψυχολογία σου θα σε ξαφνιάσει

1) Διάβασε ένα βιβλίο

Μπορεί για την ώρα τα καταστήματα και τα βιβλιοπωλεία να παραμένουν κλειστά, όμως αυτό δεν σε σταματά από το να βρεις ένα νέο, αγαπημένο βιβλίο. Κάνε έρευνα αγοράς online και σύντομα θα το έχεις στην πόρτα σου.

2) Παίξε ένα βιντεοπαιχνίδι

Με τα αδέρφια, τα παιδιά, το σύντροφο ή τα άλλα μέλη της οικογένειάς σου. Είναι ένας πολύ καλός, ανέξοδος τρόπος για να διασκεδάσετε όλοι.

3) Δοκίμασε μια νέα συνταγή

Η περίοδος της καραντίνας μας έβαλε όλες λίγο-πολύ στην κουζίνα. Ευκαιρία, λοιπόν, να φτιάξεις νόστιμα γλυκά, κέικ ή άλλες αλμυρές δημιουργίες.

4) Ξεκίνα τη ζωγραφική

Επένδυσε σε πινέλα, χρώματα και υλικά που θα βρεις στα online καταστήματα για να δοκιμάσεις το νέο, δημιουργικό αυτό hobby.

5) Δες makeup tutorials και εφάρμοσέ τα στον εαυτό σου

Υπάρχει πληθώρα ταλαντούχων μακιγιέρ στο Instagram ή το Youtube. Δες τα βίντεό τους και προσπάθησε αργότερα να τα αντιγράψεις.

6) Ξεκίνα μια καινούργια τηλεοπτική σειρά

Φτιάξε ποπ κορν, φόρεσε τις αγαπημένες σου πιτζάμες και πάρε θέση μάχης μπροστά στον καναπέ.

7) Ασχολήσου με την κηπουρική

Αγόρασε όμορφα φυτά τα οποία θα διακοσμήσουν το μπαλκόνι ή τον κήπο σου. Ανάλαβε αποκλειστικά τη φροντίδα τους και θα δεις πόσο χρήσιμη-δημιουργική θα νιώσεις.

8) Δοκίμασε το πλέξιμο

Έρχεται χειμώνας οπότε δες το σαν μια καλή ευκαιρία να φτιάξεις τα ωραιότερα πλεκτά κασκόλ και πουλόβερ.

9) Κάνε βιντεοκλήσεις με τα αγαπημένα σου πρόσωπα

Ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας και υπάρχουν πραγματικά πολλές εφαρμογές για να επικοινωνήσεις με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, ακόμη κι αν βρίσκονται στην άλλη άκρη της γης.

10) Οργάνωσε το δωμάτιό σου

Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά έλεγαν οι παλιοί και είχαν απόλυτο δίκιο. Πέταξε ή δώρισε όσα πράγματα δεν χρειάζεσαι και δώσε αέρα ανανέωσης στο δωμάτιό σου.